Seyahatçiler iklim değişikliğine karşı ödeme yapmaya yanaşıyor mu?

Seyahatçiler iklim değişikliğine karşı ödeme yapmaya yanaşıyor mu?

Turizm sektörü sürdürülebilirliği ve iklim değişikliğini tartışırken, müşterilerin karbon ayak izinin yok edilmesi için ödeme yapmaya sıcak bakmadığı belirtiliyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İklim değişikliği ve sürdürülebilirlik giderek turizm sektöründeki en önemli başlıklardan biri haline geliyor. Buna karşın yapılan bir araştırma, müşterilerin böyle bir gündeminin olmadığını, bu amaçla ek bir ödeme yapmak istemediğini ortaya koydu.

“Tüketim alışkanlıkları değişmeden iklim değişikliği durdurulamaz”

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre bilim insanları, insanların tüketim alışkanlıklarında köklü değişiklikler olmadan iklim değişikliğinin artık durdurulamayacağını belirtiyor.

Diğer sektörlerde olduğu gibi turizm sektöründe de sürdürülebilirliğe giderek daha fazla odaklanıldığı belirtilen haberde, bu nedenle şirketlerin her gün bu konudaki çalışmalarını ve önerilerini açıkladığı ifade edildi.

İnsanlar iklim değişikliğine karşı para ödemek istemiyor

Buna karşın rezervasyon yapanlarda, en azından pratik düzeyde, konuya ilişkin bir farkındalığın olmadığına dikkat çekiliyor. Söz konusu tespit, Swiss International Airlines tarafından yapılan bir araştırmaya dayandırıldı. Global ölçekte yapılan 64 bin rezervasyonu inceleyen hava yolu şirketi, konuya ilişkin müthiş bir vurdumduymazlık olduğunu tespit etti. Buna göre, uçuşa katılanların büyük çoğunluğu "sürdürülebilirliği destekliyorum" dese de, bunların içinden yalnızca yüzde 4,5'i CO2 dengelemesi için ödeme yaptı.

Bu, yolcuların yüzde 95,5'i karbon ayak izini yok etmek için ödeme yapmak istemediği anlamına geliyor. Araştırmada, seyahat acenteleri üzerinden değil yalnızca hava yolunun kendi web sitesi üzerinden yapılan rezervasyonlar incelendi.

CO2 telafi ödemesi ne kadar mantıklı?

Yapılan araştırmada, karbon telafi ödemesinin mantıklı olup olmadığı sorusu da soruluyor. Araştırmayı yapanlar bu konuyu tartışmalı buluyor. Bazı tur operatörlerinin başından bu yana seyahat tutarına denk gelen bir miktarı yolcudan tahsil ettiği belirtiliyor. Ancak bu tur operatörlerinin üst gelir grubundaki çok özel bir kitleye hitap eden tur operatörleri olduğuna dikkat çekiliyor.

Tur operatörleri rekabet avantajını kaybetmekten korkuyor

Buna karşın klasik tur operatörlerinin, rekabet avantajını kaybedecekleri, müşteriyi CO2 ödemesi istemeyen şirketlere kaptıracakları kaygısıyla böyle bir adımdan uzak durduğuna dikkat çekiliyor.

90’da biri kadar

Bu nedenle tur operatörlerinin ve hava yolu şirketlerinin CO2 ödemelerini yolcunun tercihine bıraktığı ifade ediliyor. Müşteriler de, ton başına 1 euroya denk gelen CO2 telafi ödemesini pahalı bularak yapmıyor. Aslında talep edilen ücret, toplam fiyatın 90'da 1'i kadar. Yani 450 euroluk bir seyahat harcaması için 5 euro.



Bu Haber 16.02.2022 - 14:13:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.