Seyahat ve Turizm Gelişim Endeksinde hangi ülke kaçıncı sırada?

Seyahat ve Turizm Gelişim Endeksinde hangi ülke kaçıncı sırada?

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi, “2022 Seyahat ve Turizm Gelişim Endeksi” raporunu açıkladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Dünya Ekonomik Forumu için hazırlanan 2022 Seyahat ve Turizm Gelişim Endeksi raporu yayınlandı. 117 ülkeyi kapsayan rapor, 5 ana başlık altındaki 17 kategori dikkate alınarak hazırlandı. Raporda dikkate alına başlıklar ve alt başlıklar şöyle:

"İş İklimi Olanakları" ana başlığı altında İş koşulları, güvenlik, sağlık-hijyen, insan kaynakları ve bilgi-işlem teknolojileri; “Seyahat ve Turizm Politikaları ve Koşulları” başlığı altında seyahat ve turizmin önceliklendirilmesi, uluslararası açıklık, fiyat rekabeti; “Altyapı” başlığı altında havalimanı altyapısı, yer ve liman altyapısı, turist servis altyapısı; “Seyahat ve Turizmde Talebi Şekillendiren Unsurlar” başlığı altında doğal kaynaklar, kültürel kaynaklar, eğlence dışı kaynaklar ve “Seyahat ve Turizmin Sürdürülebilirliği” başlığı altında da çevresel sürdürülebilirlik, sosyo-ekonomik dayanıklılık ve koşullar ve seyahat ve turizmde talep baskısı.

Hangi ülke kaçıncı sırada?

Seyahat ve Turizm Gelişim Endeksinin ilk sırasın da Japonya yer alırken, onu sırasıyla ABD, İspanya, Fransa, Almanya, İsviçre, Avustralya, İngiltere, Singapur ve İtalya takip etti. Türkiye ise listenin 45. sırasında kendine yer bulabildi. Resort turizminde Türkiye’nin Akdeniz çanağındaki rakiplerinden Portekiz 16, Yunanistan 28, Güney Kıbrıs 31, Bulgaristan 41, Hırvatistan 46 ve Mısır ise 51. sırada yer aldı.

Listenin tamamı şöyle:



Bu Haber 27.05.2022 - 10:21:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.