Seyahat sektörü tarihinde bir ilk: Sahte yoruma hapis ve para cezası

Seyahat sektörü tarihinde bir ilk: Sahte yoruma hapis ve para cezası
İtalya'da bir şirketin sahibine, müşterisi olan otellerin altına sahte yorum yazdığı gerekçesiyle 8 bin euro tazminat, 9 ay da hapis cezası verildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

9 AY HAPİS, 8 BİN EURO PARA CEZASI

Dünya seyahat tarihinde bir ilk gerçekleşti. İtalya'da faaliyet gösteren PromoSalento adlı şirketin sahibine, oteller hakkında sahte yorum yazdığı gerekçesiyle 9 ay hapis cezası verildi. Şirketin sahibi ayrıca, 8 bin euro da para cezası ödemeye mahkum edildi.

MAHKEME: İTALYAN YASALARINA GÖRE SUÇ

Lecce mahkemesinin gerekçeli kararında, sahte isimlerle sahte yorum yazmanın İtalyan yasalarına göre suç olduğu belirtildi. PromoSalento ile ilgili yürütülen soruşturmada, dünyanın en büyük seyahat değerlendirme sitesi TripAdvisor'un da delil sağladığı bildirildi.

OTELLERE SAHTE YORUM PAKETLERİ SATMAYA ÇALIŞTI

PromoSalento'nun otellere mail göndererek 'sahte yorum paketleri' sattığı belirtilirken, otellerden gelen şikayetler üzerine TripAdvisor'un söz konusu şirketle ilgili soruşturmaya 2015 yılında başladığı ifade edildi.

SEYAHAT SEKTÖRÜNDE BİR İLK

Sahte yorumlarla tüketiciyi yanıltan veya tesislerle ilgili negatif yorumları perdeleyen sahte yorumlarla ilgili olarak daha önce verilmiş para, hatta şirket kapatma örnekleri mevcutken, ilk defa bir kişi böyle bir davada hapis cazası aldı.



Bu Haber 12.09.2018 - 17:07:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.