Seyahat acentelerine Ankara'dan güzel haber

Seyahat acentelerine Ankara'dan güzel haber

Seyahat acentelerinin Ankara'da yaşadığı güzergah sorunu çözüldü.


TÜRSAB üyesi acenteler, D2 ve B2 yetki belgeleri ile TÜRSAB QR kodunu ibraz ettiklerinde, Ankara'da güzergah belgesi alabilecek.

Konuyla ilgili olarak TÜRSAB'dan yapılan açıklama şöyle:

''Ankara UKOME tarafından 14.08.2020 tarihinde verilen karar uyarınca seyahat acentalarının Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde tur ve transfer faaliyetlerinde araçlarının güzergah belgesi alması ile ilgili hususlar yeniden düzenlenmiş olup, buna göre seyahat acentaları sahip oldukları D2, B2 yetki belgeleri ve TÜRSAB QR kodlu levhalarını ibraz etmeleri ile adlarına güzergah izin belgesi düzenlenecektir.

Bu belgeye uygulanacak ücretlendirme Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile belirlenecek olup, durum Birliğimizce takip edilmektedir. Ancak UKOME Kararı uyarınca; 2 ay süreliğine Geçici Güzergah İzin Belgesi ile ücret tahakkuku olmaksızın seyahat acentalarının araçları tur ve transfer faaliyetlerinde UKOME kararında belirtilen koşullarda çalışacaktır.

Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz B. Bağlıkaya ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ceren Anadol'un Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş'ı ziyaretinde de ilgili konular detaylıca görüşülmüş olup; yaşanan sorunun çözümünde emeği geçenlere teşekkür eder, kararın Ankara turizmi için hayırlı olmasını dileriz.''

tursab_2



Bu Haber 29.08.2020 - 15:16:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.