Sebastian Ebel: Kışın tüketici talebinde zorluk yaşanabilir 

Sebastian Ebel: Kışın tüketici talebinde zorluk yaşanabilir 
TUI Grubunun CEO'su Sebastian Ebel, güçlü yaz rezervasyonlarına rağmen kış döneminde daha zorlu bir müşteri talebi ile karşı karşıya kalınabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

2023 sezonu için güçlü rezervasyon bildiren TUI, 2023-24 kış sezonu için temkinli. Şirketin 3 aylık verilerini değerlendiren Ebel, kış dönemi müşteri talebinde sıkıntı yaşanabileceğini ifade etti.

Müşteri talebi bu kış zayıf kalabilir

TUI CEO'su Sebastian Ebel, müşteri talebi ikliminin bu kış turizmicinin yelkenini şişiremeyebileceği uyarısında bulunarak "Pazarın güçlü kalması benim için sürpriz olur." değerlendirmesini yaptı. 

Misafir talebinin zorlu hale geldiğine dikkat çeken Ebel, ayrıca pazarın kendine has zorlukları da olabileceğine işaret etti. Ebel "Bu kış hiçbir Avrupa pazarında arkamızda bir rüzgar esmeyecek. Misafir talebi yavaşlayacak. İngiltere'de pozitif rakamlar görüyoruz ancak kapasite planlarken daha agresif olmak yerine muhafazakar davranmak daha iyidir." dedi.

Rezervasyonlar yüzde 6, fiyat yüzde 7 arttı

Tüm potansiyel zorluklara rağmen kış sezonu içn iyimser olduklarını kaydeden Ebel şirketin üç aylık finansal sonuçlarına ilişkin şunları söyledi:

* Yaz sezonunda uzun mesafe destinasyonlarda 2019 rakamlarına ulaşılamadı. Bunun nedeni büyük ihtimalle maliyetlerdeki artış. 

* 2023 yaz rezervasyonları 2019'un yüzde 6 üzerine çıkarken, fiyatlardaki artış 2019'a kıyasla yüzde 7 oldu. TUI'nin 2023 yaz programının yüzde 95'i satıldı. 

* 2019 yılına kıyasla yaşanan yüzde 5'lik kaybın çoğu uzak mesafe destinasyonlara dönük talebin düşmesinden kaynaklanıyor.

* Paket tatil alan misafirlerin gittikleri yerlerdeki harcamalarında, gezilere ve etkinliklere katılımında küçük bir düşüş yaşandı. 

* İngiltere pazarında rezervasyonlar yüzde 1 artarken, Almanya'da yüzde 11 artışla yaz kapasitesinin yüzde 86'sına ulaşıldı.

* Orman yangınları döneminde küçük bir düşüş yaşanan yaz rezervasyonları hala güçlü seyrediyor. 

* Müşteri güveni konusunda soru işaretleri olsa da kış rezervasyonları da güçlü seyrediyor.


Bu Haber 22.08.2023 - 11:43:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.