Schiphol Havalimanı yolcu sayısı azaltma kararını genişletiyor

Schiphol Havalimanı yolcu sayısı azaltma kararını genişletiyor

Hollanda’daki Amsterdam Schiphol Havalimanında Covid-19 salgını sonrası yaşanan personel eksikliği krizi nedeniyle en az Mart 2023 sonuna kadar günlük yolcu sayısının beşte bir oranında azaltılacağı açıklandı.


Avrupa’nın en işlek havalimanlarından biri olan Hollanda’daki Schiphol Havalimanı, güvenlik personeli sıkıntısı nedeniyle bu ayın başından Ekim sonuna kadar yolcu kapasitesini neredeyse yüzde 20 oranında düşürdüğünü duyurmuştu.

Schiphol Havalimanından yapılan açıklamaya göre nisan ayına kadar Schiphol Havalimanı’nda günlük en fazla 46 bin yolcu seyahat edebilecek. Euronews’te yer alan habere göre, bu sayı tatil haftalarında 50 bin ile sınırlı tutulacak.

KLM karara tepkili

Schiphol’ü merkez üssü olarak kullanan Hollanda Kraliyet Hava Yolları KLM aylardır süre gelen durumun “umutsuz göründüğünü” belirtirken yapılan açıklamada “KLM için bu bardağı taşıran son damla oldu. Bu durum ümitsizlik veriyor. Havaalanının yolculara ve şirketlere çözüm sunması gerekliliğini tekrar ve tekrar söylüyoruz” dedi.

Air France-KLM ortaklığı, gelecek kış bilet satışlarını sınırlamaktan başka çaresi bulunmadığını ve bu sebeple yaşanacak kazanç kaybının toplam 100 milyon euroyu aşacağını kaydetti.

Açıklamada, mayıs ayından bu yana Schiphol’ün yoğunluk problemini çözemediği, bunun yerine yolcu sayısını azaltma yoluna giderek müşterilerinin firmalarına olan güvenini ve itibarını zedelediği ifade edildi.



Bu Haber 01.10.2022 - 15:38:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.