Schiphol Havalimanı uçuşları azaltıyor, IATA ve hava yolu şirketlerinden tepki

Schiphol Havalimanı uçuşları azaltıyor, IATA ve hava yolu şirketlerinden tepki

Hollanda hükümetinin Amsterdam Schiphol Havalimanının yıllık kapasitesini düşürmesinin ardından IATA ve bazı hava yolu şirketleri karar karşı yasal süreç başlatmaya hazırlanıyor.


Hollanda hükümeti Amsterdam Schiphol Havalimanının yıllık kapasitesini 2023 yılının Kasım ayından itibaren 500 bin uçuştan 460 bin uçuşa indirme kararı aldı.

Alınan kararın arkasında uçakların oluşturduğu gürültü ve CO2 emisyonları olduğu belirtiliyor.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Hollanda hükümetinin Schiphol havalimanının kapasitesini azaltmaya yönelik ani kararına karşı yasal bir mücadele başlatmayı planlıyor.

IATA’dan yapılan açıklamada tek taraflı alınan kararın AB havalimanlarında gürültüyle ilgili işletme kısıtlamalarına ilişkin 598/2014 sayılı AB Yönetmeliğine aykırı olduğuna belirtildi. Açıklamada “Söz konusu karar Hollanda’nın da taraf olduğu bağlayıcı bir uluslararası anlaşma olan Şikago Konvansiyonunun da hiçe sayılmasıdır.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan karara itiraz eden birçok hava yolu şirketi de yasal işlem başlatmaya hazırlanıyor.

Hükümetin Schiphol’deki uçuş hareketlerini önemli ölçüde azaltmaya yönelik kararına itiraz eden KLM Group, Delta Air Lines, Corendon, easyJet ve TUI, Hollanda hükümetine karşı dava açmak üzere birleşerek ortak bir açıklama yayınladı.



Bu Haber 06.03.2023 - 13:50:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.