Schengen ülkelerine seyahatte izin belgesi zorunluluğu geliyor

Schengen ülkelerine seyahatte izin belgesi zorunluluğu geliyor

Schengen bölgesine vizesiz seyahat hakkı bulunanlardan izin belgesi istenmesine dair düzenleme AB Konseyi tarafından kabul edildi.


Schengen ülkelerine vizesiz giriş hakkı bulunanların bavulunu alıp uçağa binme dönme kapandı. AB Konseyi, Schengen bölgesine vizesiz seyahat hakkı bulunan ülke vatandaşlarına izin belgesi zorunluluğu getiren düzenlemeyi onayladı.

KAYIT İNTERNETTEN YAPILACAK ÜCRET 7 EURO

AB Konseyi, vize serbestisi anlaşması yapılan ülke vatandaşlarının seyahatleri öncesinde güvenlik incelemesi yapılmasına yönelik Avrupa Seyahat Bilgileri ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS) düzenlemesinin onaylandığını açıkladı. Sistem yürürlüğe girdiğinde, AB'ye vizesiz seyahat edecek tüm yolcuların 7 euro karşılığında internetten kayıt yaptırmaları zorunlu olacak.

İZİN BELGESİ İÇİN YÖNELTİLECEK SORULAR

Sputnik'te yer alan habere göre ziyaretçiler; kimlik bilgileri, seyahat belgeleri, ikamet adresleri, iletişim bilgileri, daha önce bir suç işleyip işlemedikleri, hangi ülkelerde bulundukları, AB ülkelerinden sınır dışı edilip edilmedikleri gibi çeşitleri soruları yanıtlayacak. ETIAS, girilen bilgileri çeşitli Avrupa güvenlik veri tabanları ile karşılaştırarak kişinin güvenlik riski oluşturup oluşturmadığını belirleyecek.

3 YILA KADAR GEÇERLİ

2021 yılında yürürlüğe girmesi beklenen sistemden alınan izin 3 yıla kadar ve çok sayıda seyahat için geçerli olacak.

Düzenleme bu aşamanın ardından AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından imzalandıktan sonra AB Resmi Gazetesinde yayımlanacak.



Bu Haber 06.09.2018 - 08:21:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.