‘Sarı Yelekliler’ turizmi de vurdu

‘Sarı Yelekliler’ turizmi de vurdu

Fransa’nın başkenti Paris’te geçtiğimiz cumartesi günü başlayan ‘Sarı Yelekliler’ eyleminin turizme etkileri de büyük oldu.


Fransa'da başlayan, 'Sarı Yelekliler' olarak anılan eylemlerde, akaryakıt vergilerinin düşürülmesi ve ekonomik koşulların iyileştirilmesi için, yüz binlerce insan başkent Paris’te sokağa çıktı. 

Eylemciler ve polis arasında yaşanan çatışmalar dolayısıyla bir çok kişi bulunduğu yerde mahsur kaldı. Polis mahsur kalan kişileri en kısa sürede tahliye etmeye çalışsa da başta Galeries Lafayette ve Printemps olmak üzere Paris’in önde gelen alışveriş merkezlerinde ve ‘Zafer Takı’ çevresinde kalan ziyaretçiler güçlükle tahliye edildi. 

Paris’in en merkezi caddelerinde yanan arabalar, turistik alanlardaki tahrip edilen anıtlar şehirde huzursuzluğa yol açtı. Şehrin bir tarafında yeni yıl süslemeri ışıl ışıl parlarken diğer yanından protestocular ve polis arasında çıkan çatışmalardan çıkan dumanlar yükseldi. 

Paris’in en turistik ve en hareketli caddesi Champs-Elysées ve Zafer Takı eylemlerin esas merkezlerindendi. Zafer Takı’nı işgal eden eylemciler takın zemin katını çökertti. Gördüğü hasar nedeniyle pazar günü ziyarete kapanan Zafer Takı, onarım ve temizlik çalışmaları tamamlanana kadar ziyarete açılmayacak.

Turizm Aktörleri Konfederasyonu başkanı pazar günü yaşanan eylemlerin Paris ve Fransa’nın hoşgörülü imajını zedeleyen bir eylem olduğunu dile getirirken sadece yabancı ziyaretçilerin değil yerel halkında büyük şok yaşadığını söyledi. 

Yaşanan bu olaylar ülke ekonomisini de ekledi. Karlılığın en yüksek olduğu hafta sonunda Paris genelindeki satışlarda yüzde 35 oranında bir düşüş yaşandı. 

Eylemler Paris’le sınırlı kalmadı. Avignon, Lille ve Marsilya gibi birçok kentte daha şiddet olayları patlak verdi.



Bu Haber 05.12.2018 - 14:08:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.