Şanlıurfa 'havaya' giremedi!'

Şanlıurfa 'havaya' giremedi!'
Bu yıl 2 milyon turist ağırlama hedefi olan Şanlıurfa için ''2 milyon turist karşılama hedefi yok'' ifadesi kullanıldı.

2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesinin ardından 2 milyon turist hedefiNİ konuşan Şanlıurfa'da, kentin bu hedefe uygun bir havada olmadığı belirtildi.

Urfa Değişim isimli yerel gazetede, Göbeklitepe faktörüyle 2 milyon ziyaretçi hedefleyen Şanlıurfa'nın hiç de böyle bir havada olmadığı yazıldı.

Kentte 2 milyondan fazla turist almak için gerekli çalışma ve denetimlerin yapılmadığını belirtilen haberde, ''Geçtiğimiz yıl 1 milyon turisti ağırlayan Şanlıurfa, bu yıl 2019 yılının Göbeklitepe Yılı ilan edilmesiyle hedefi büyüttü. Göbeklitepe'nin büyük katkı sağladığı Şanlıurfa'ya 2019 yılı turizm sezonunda 2 milyondan fazla turistin gelmesi bekleniyor. Ancak yaşanan bazı problemler, belirlenen hedefe Şanlıurfa'nın hazır olmadığını gösteriyor.'' ifadeleri kullanıldı.

Haberin devamında şu noktaların altı çizildi:

KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA

Önceki gün Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm yılı için esnaflara fiyat uyarısı yapıldı. Ancak turistlerin en fazla uğrak alanı olan Balıklıgöl ve çevresinde kaldırım işgalleri halen devam ediyor. Söz konusu esnaflara sadece hijyen ve fiyat uyarısı yapılırken, turizm merkezi olan çarşıda var olan düzensizlik de olduğu gibi devam ediyor. Bu durumda gerek kaldırım işgalleri gerekse gelişigüzel takılan tabelaların düzenleneceğine yönelik her ne kadar açıklamalar yapılsa da bu durum görüntü kirliliğini oluşturmaya devam ediyor.

ESNAFLAR BTANDA İLE YAĞMURDAN KORUNUYOR

Şanlıurfa'nın en işlek bölgelerinden olan kapalı çarşıda, esnaflar tarafından dükkanların önünde malzeme indirilmesi, yürüyüş yollarını oldukça daraltıyor. Burada vatandaşların rahat bir şekilde yürüyememesi sorunu da kulak arkası ediliyor. Turizmde ön plana çıkan Şanlıurfa'da çarşı esnafı, yağıştan etkilenmemesi için ise brandalı koruma yaptı. Yağıştan korunmak için branda ve bezlerin asılı olması kentin kimliğine de zarar veriyor.

KENTİN BAZI BÖLGELERİ ÇÖP DEPOSU

Önceki yıllara oranla 2 kat daha fazla turist ağırlamayı hedefleyen Şanlıurfa'nın merkezindeki bazı bölgeler, turizmde ön plana çıkan kente yakışmayan manzaralar sergiliyor. Birçok resmi kurumun ve iş yerinin yoğun olduğu eski sanayi sitesi alanının kentsel dönüşüme kazandırılacağı proje kapsamında dükkanların yıkılması ve çalışmaların çok yavaş bir şekilde ilerlemesi, alanı çöp deposuna çevirdi. Öyle ki bölgede bazı dükkanların yıkımı gerçekleştirilirken, bazı dükkanlar ise halen varlığını koruyor. Bu bölgenin denetimden uzak olması da kentin merkezinde bulunmasına rağmen çöp deposuna dönüşmesine neden oldu. 2 milyon turisti karşılayacak olan Şanlıurfa'da çevre kirliliğine neden olan bu manzara kentin imajına zarar verirken, birçok kişi kamyonetlerle getirdiği çöp ve molozlar alana dökülmeye devam ediyor.

GÖBEKLİTEPE TANITIMI DURGUN

2019 yılında büyük bir fırsat yakalayan Şanlıurfa'da kentin hak ettiği değere kavuşturulma yönünde çalışmalar henüz yapılmazken, Göbeklitepe'nin ve diğer turizmde büyük öneme sahip değerlerin tanıtımında durgunluk yaşanıyor. Şanlıurfa için turizm yılı olmasına rağmen kentte birçok sorun mevcutken, yetkililer ve siyasiler bu konuyla yakından ilgilenmek yerine sürekli Şanlıurfa'nın dışında seyahat halinde bulunuyor.



Bu Haber 14.02.2019 - 15:18:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.