Şampiyonlar Ligi final maçı için Portekiz förmülü
Şampiyonlar Ligi final maçının İstanbul'dan Londra'ya alınması isteyen İngiltere ile UEFA yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde uzlaşma sağlanamadığı, finalin Portekiz'e alınmasının gündemde olduğu belirtildi.

BBC'nin edindiği bilgiye göre, UEFA, maçın Londra'ya alınması halinde İngiltere'deki mevcut seyahat kısıtlamaları nedeniyle sponsor temsilcileri ve turnuva görevlileri gibi maçta görev yapacak kişilerin önemli bir bölümünün verecekleri adreste 10 gün karantinada kalma zorunluluğu olduğunu gündeme getirdi.
UEFA Portekiz üzerinde duruyor
UEFA, bu uygulamanın maçın organizasyonunu olumsuz etkileyeceğini belirtti. İngiltere hükümetinin ise maç için gelecek kişilere istisna sağlamaya sıcak bakmadığı, bu nedenle, UEFA'nın maçın İngiltere'nin de herhangi bir seyahat kısıtlaması uygulamadığı Portekiz'e alınması ihtimali üzerinde durduğu aktarıldı.
İngiliz futbol takımları Chelsea ile Manchester City arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi final maçının 29 Mayıs Cumartesi günü İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanması planlanıyordu.
İngiltere Türkiye’yi kırmızı listeye dahil etmişti
Ancak İngiltere, Cuma günü yaptığı açıklamayla Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantinanın zorunlu tutulduğu "kırmızı listeye" dahil etti ve taraftarlardan maç için İstanbul'a gitmemelerini istedi.
Türkiye'den farklı olarak Portekiz ise İngiltere'nin "yeşil listesinde" bulunuyor. Bu da, Portekiz'den gelenlerin herhangi bir karantina uygulamasına tabi olmayacağı anlamına geliyor.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

1 Kasım'dan itibaren başlıyor! O ülkeye girişte vize dönemi: Schengen'e istisna var
Türk vatandaşlarının 1 Kasım 2026'dan itibaren Karadağ'ı ziyaret edebilmek için vize alması gerekecek. Yeni düzenleme geçerli Schengen, ABD ya da Birleşik Krallık vizesi olanları kapsamayacak.

Bakan Ersoy: "Turizmi 4 mevsime ve 81 ile yaymak için çalışıyoruz"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dünya Turizm Günü nedeniyle yaptığı paylaşımda turizmi 4 mevsime ve 81 ile yaymak için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Turizmde 8 aylık bilanço: Avrupa'da büyük kayıp, Rusya ve BDT'de yükseliş
Türkiye'nin 8 aylık turizm verileri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklandı. Verilerde, 8 aylık dönemde Almanya ve İngiltere gibi Avrupa pazarındaki kayıp dikkat çekerken; Rusya ve BDT ülkelerinde ise yükseliş görüldü.



%20(2).gif)

