Sahibi konuştu: İnşaatımız yasal, ağaç dikeceğiz

Sahibi konuştu: İnşaatımız yasal, ağaç dikeceğiz

ATO eski başkanı Salih Bezci’nin toplumda tepkiyle karşılanan Bodrum’daki otel ve villa projesinin, İstinaf Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını kaldırmasıyla devam edildiği belirtildi.


İstinaf Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını kaldırmış

Bodrum’un Göltürkbükü ile Gündoğan mahalleleri arasında denize sıfır noktada inşaatı devam eden Salih Bezci’ye ait otel ve villa inşaatının yürütmesinin Muğla İkinci İdare Mahkemesi tarafından kamu yararı olmadığı gerekçesiyle durdurduğu, ancak geçtiğimiz haziran kararın İstinaf Mahkemesi tarafından iptal edildiği belirtildi.

‘’Projemiz yasal, 4 bin ağaç dikeceğiz’’

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre, Salih Bezci, projelerinin yasal olduğunu Bodrum Belediyesinden yapı ruhsatı aldıklarını söyledi.İtirazlar üzerine konunun yargıya taşındığını ve yargının lehlerine karar verdiğini kaydeden Bezci, kaba inşaat nedeniyle yapılaşmanın yoğun göründüğünü belirterek, ‘’4 bin ağaç dikeceğiz. Peyzaj düzenlemesinden sonra görüntü daha farklı olacaktır” diye konuştu. Bezci, 200 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen projenin inşaatına devam edeceklerini kaydetti.

330 villa ve rezidans 85 odalı otel

The Bo Viera projesi, 330 villa ve rezidans, 1.2 km. sahili ve 85 odalı oteli ile Küçükbük Koyu'nda hayata geçiriliyor.

İlk etap, 2020 yılı sonunda teslim edilecek. Turizm bölgelerinde 15 Mayıs-15 Ekim arasında inşaat yasağı var. 15 Ekim'den sonra söz konusu projede inşaat çalışmalarının yeniden başlaması bekleniyor.

Ahmet Aras: Vahşi yapılaşma

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Dağlarımızı, tepelerimizi, bitki örtümüzü, denizimizi ve dolayısıyla yaşam hakkımızı katleden bu tür vahşi yapılaşmalara artık hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Bodrum sahipsiz değildir” dedi. Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) üyesi ve Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Koordinatörü Rezzan Şebin The Bo Viera projesi için “İki yıldır STK ve çevreciler olarak uğraş veriyoruz. Kamu davası açıldı, inşaat durduruldu. Doldurulan alan üzerinde ev tanıtımı yaptılar. Bodrum Belediyesi müdahale etti olmadı” diye konuştu.



Bu Haber 17.08.2019 - 09:58:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • zafer kale 20.08.2019 - 12:40

    Bodrum’da nice güzel ağaçlık alanlar yandı/kesildi yerine beton binalar inşaa edilerek çirkin bir görüntüye büründü. Bodrumun coğrafik görüntüsünü her yere inşaat yaparak bozduktan sonra 10 bin ağaç diksen milyon turist getirsen ne yazar! ne kadar çok konaklama/otel yaparsan arz talep dengesini o kadar bozarsın. Yazın trafiğin halini görüyorsunuz araç yoğunluğu çok fazla, karayolları yetersiz kalıyor. Bence yapıların inşaası için olumlu belge veren makamlar önce ilçenin alt yapı, yol ve çevresini düzeltsin… öyle sahil şeridini güzelleştirip boyamakla bu iş olmuyor arka caddeleri, mahalleleri gezip görmeliler.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.