Salda Gölü’ne ziyaretçi sınırlaması getiriliyor

Salda Gölü’ne ziyaretçi sınırlaması getiriliyor
Salda Gölü’nün ‘Beyaz Adalar’ bölgesine ziyaretçi sınırlaması geliyor. Söz konusu bölgedeki anlık ziyaretçi sayısı 540’ı geçmeyecek.

Millet Bahçesi ve bazı başka yapılaşma planları ile gündeme gelen Salda Gölü’ne ziyaretçi sınırlaması getirildiği bildirildi.

Yıllık ziyaretçi sayısı 570 binle sınırlanacak

Hürriyet gazetesinde yer alan haberde, Salda Gölü’nün ‘Beyaz Adalar’ bölgesinde anlık ziyaretçi sayısı 540’ı geçmeyecek. Bu şekilde, yılda ortalama 1,5 milyon ziyaretçi ağırlayan alan, bundan böyle yılda en fazla 570 bin kişi kabul edilecek.

Otopark 2 kilometre geriye çekilecek

Salda Gölü’ne ayrıca ahşap malzemeden yol ve seyir teraslarının yapılacağı, Beyaz Adalar bölgesinde göle ve plaja giriş yasağı uygulanacağı ve günlük ihtiyaçların karşılanması için yapılacak birimlerin kıyıdan 500-600 metre geride olacağı kaydedildi. Ayrıca, otoparkın 2 kilometre daha geriye alınacağı ve ulaşımın sadece yürüyerek veya bisikletlerle sağlanacağı belirtildi. Öte yandan, gölün etrafındaki köylerin turizmden yararlanması için çalışma başlatıldığı ve bölgedeki tarımsal faaliyetler için kuyulardan su çekilmesinin de yasaklandığı ifade edildi.



Bu Haber 19.03.2021 - 11:17:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.