Salda Gölü'ne 'Millet Bahçesi'ne CHP'li başkandan destek

Salda Gölü'ne 'Millet Bahçesi'ne CHP'li başkandan destek
Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı 'Salda Gölü Mille Bahçesi' projesine CHP'li Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek destek verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Salda Gölü'ne Millet Bahçesi projesine CHP'li Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek destek verdi. Salda Gölü'ne yapılacak Millet Bahçesi'nin çok güzel olacağını söyleyen Özbek, projenin Avrupai bir şekilde olacağını ve projeyi desteklediğini açıkladı.

Projenin rant amaçlı yapılmadığını ve betonlaşmaya neden olmayacağını öne süren Nuri Özbek, projenin yüzde 40'ını Yeşilova Belediyesi'nin yapacağını söyledi.

‘’AYAKLA BİL BASILMAMALI’’

Konuyla ilgili BirGün’e konuşan Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Yard. Doç. Dr Erol Kesici, “Salda’yı uzaktan sevsinler” dedi.

Bölgede devlet desteğiyle biyo çeşitliliği araştırma çalışmaları yaptığını da ifade eden Kesici, geçen yaz göl kenarında söz konusu olan ve iptal ettirilen festivale de değindi. Yaşam savunucularının ve bilim insanlarının tepki gösterdiği festivalin bölgenin ‘koruma alanı’ olması sebebiyle iptal edildiğini söyleyen Kesici, aynı sebeplerle bu projenin de yapılamayacağını ifade etti. Kesici sözlerini şöyle sürdürdü: “Pamukkale nasıl enderse Salda da ender. Aynı titizlikle korumalıyız. Salda’daki beyazlıkların üzerine ayakla bile basılmamalı. O canlı bir yapı.

''GÖLÜ UZAKTAN SEVSİNLER''

Biyomineralizayon diyoruz. Yani canlı. Zaten HES ve göletlerle gölün beslenmesini engellediler, kirliliğini artırdılar. Daha fazla yok etmeye çalışmasınlar. 30 yıldır orayla ilgili çalışmalar yaptık, araştırmalar yazdık. Bu haberi duyunca çok üzüldüm. Umarım koruma alanı dışına yaparlar. Salda çok hassas. Gölü uzaktan sevsinler…”



Bu Haber 05.02.2019 - 09:06:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • misafir degilim 05.02.2019 - 10:06

    İktidar muhalefet elele, salda gölü gebere

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.