Salda Gölü ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilan edildi

Salda Gölü ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilan edildi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ‘buraya Millet Bahçesi yapacağız’ dediği Salda Gölü, Cumhurbaşkanlığı kararıyla ‘Özel Koruma Bölgesi’ ilan edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ‘Millet Bahçesi yapacağız’ dediği Salda Gölü ‘Özel Koruma Bölgesi’ ilan edildi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında, ‘’Bazı alanların Salda Gölü Özel Koruma Bölgesi olarak tespit ve ilan edilmesine ilişkin ekli kararın yürürlüğe konulmasına 2872 Sayılı Çevre Kanununun 9’uncu maddesi gereğince karar verilmiştir’’ denildi.

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum daha önce yaptığı açıklamada, "Salda Gölü'nün alanı 44 kilometrekare. Salda Gölü, Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak kabul edildiğinde, göl alanı ile birlikte yaklaşık 295 kilometrelik alan koruma altına alınacak. Bahsettiğimiz millet bahçesi de işte bu 295 kilometrelik alan içerisinde yer alacak. Bu alanın tamamı millet bahçesi olmayacak. Millet bahçesi olması da yapılaşmaya karşı bir korumadır aslında ve Salda Gölü'nün uzak çevresini yeşillendirmeye yönelik olacaktır." ifadelerini kulanmıştı.

Salda Gölün’nün korunmasına yönelik bilimsel çalışmalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici ise, “Yapay parklar şehir içerisinde yapılmalı. Burası doğal müze. Pamukkale neyse Salda Gölü de aynı değerdedir. Burası zaten eşsiz bir doğal tabiat parkı” diyerek Salda Gölü’nün bulunduğu alana Millet Bahçesi yapılmasının doğru olmadığını dile getirmişti.



Bu Haber 15.03.2019 - 09:18:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.