Salda Gölü Millet Bahçesi projesi rafa mı kaldırıldı?

Salda Gölü Millet Bahçesi projesi rafa mı kaldırıldı?

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, hararetli tartışmaların ardından bir süredir gündeme gelmeyen Salda Gölü Millet Bahçesi ihalesini yazdı.


Millet Bahçesi ihalelerinin içinde en çok tartışılanın Salda Gölü olduğunu belirten Çiğdem Toker, ''31 Temmuz'da açık usulle gerçekleştirilen ve 7 firmanın teklif verdiği Salda Millet Bahçesi'nin yaklaşık maliyeti 24.2 milyon TL olarak belirlenmişti. Bu ihaleye teklif veren 7 ortaklık arasında en düşük teklifin 14.7 milyon TL yaklaşık fiyatla Egecan Akaryakıt-Binko İnşaat'tan geldiğini anımsatalım.'' diye yazdı.

Rafa mı kaldırıldı, sözleşme mi imzalandı?

Yakın zamana kadar TOKİ'nin ihale sayfasında 'değerlendirmesi devam eden ihaleler' bölümünde bulunan Salda Millet Bahçesinin sayfadan çıkarıldığını belirten Toker, ihalenin sayfadan kaldırılma nedeninin sözleşme imzalanması mı, yoksa projenin rafa kaldırılması mı olduğunun belli olmadığına dikkat çekti.

''Yasal dayanağı olmayan ihaleyi iptal etmeyi düşünüyor musunuz?''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuyla ilgili sorulara yanıt vermediğini kaydeden Çiğdem Toker, Burdur Milletvekili Mehmet Göker'in, ''Evrakta gerekçe dahi düzenlenmemiş, olur alınmamış ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesinden dört gün önce alelacele bu idari işlemi niye başlattınız, bundaki sebep nedir? (…) İhalesi ilk plana göre yapılan projede 7 Ekim'de değişikliğe gittiniz, yasal dayanağı kalmayan bu ihaleyi iptal etmeyi düşünüyor musunuz?” ifadelerine yer verdi.

''İlk imar planına göre yapılan tüm proje ve ihalelerin iptal edilmesi gerekiyor''

Salda Gölü için hazırlanan planın tadilatında kumsal plaj alanı olarak tahsis edilen alanın “koruma alanı” olduğu gerekçesiyle plandan çıkarıldığını, ilk ima planında sosyal donatı alanında yer alan bungalov, çadırlar ve kamping alanları değiştirilen planda yer almadığını yazan Çiğdem Toker, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın, “İlk imar planına göre yapılan tüm proje ve ihalelerin iptal edilmesi gerekiyor. Millet bahçesine ilişkin yapılan ihalenin hiçbir hukuki temeli kalmadı. Yeni değişikliğe göre bungalov ve çadırlar plandan çıkarıldı. Plaj alanı da plandan çıkarıldı. Dolayısıyla ihalenin hukuki zemini kalmadı.” açıklamasına da yer verdi.



Bu Haber 13.11.2019 - 09:21:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.