Sahte rezervasyonların önü alınamıyor

Sahte rezervasyonların önü alınamıyor

Lüks otellerin veya seyahat acentelerinin web sitelerini kopyalayarak sahte tatil rezervasyonu alan dolandırıcılar 2 milyon dolar cebe indirdi.


Kızılağaç Turizm Yatırımcıları ve İşletmeciler Derneği (KITUYAD) üyelerine web güvenliği, güvenlik operasyonları, adli bilişim ve sosyal mühendislik ile kişisel verilerin güvenliği, internet dolandırıcılığı, tehdit, istihbarat, güvenlik standartları konularında eğitim verildi. Eğitime katılan jandarma ve polisler de internet dolandırıcılığı konusunda turizmcileri bilgilendirdi.

Lüks otellerin veya acentelerin web sitelerini kopyalayan dolandırıcıların sahte rezervasyon dolandırıcılığı üzerinden 9 ayda 2 milyon dolar elde ettiği bildirildi.

Koronavirüs döneminde insanların online rezervasyona daha fazla yönemlesinin sahte rezervasyon dolandırıcılığını arttırdığını belirten Siber güvenlik uzmanı Serhat Aydemir, e-ticaret platformlarının alt yapı olarak bu döneme hazırlıksız yakalandığını ve ilgili platformlarda veri hırsızlığı yaşandığını söyledi. Aydemir, geride kalan 9 ayda bu tip dolandırıcılıkla turizm sektöründe ortaya çıkan zararın 2 milyon dolar olarak ölçüldüğüne dikkat çekti.



Bu Haber 13.06.2022 - 10:19:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.