Sahile otel yapmak için 13 kat imar izni ve otopark istiyor

Sahile otel yapmak için 13 kat imar izni ve otopark istiyor

Trabzon'un Sürmene ilçesine otel yapmak için belediyenin düzenlediği ihaleye katılarak araziyi alan Lüks Yapı İnşaat adlı şirket, belediyenin verdiği sözlere sadık kalmadığını ileri sürdü.


''BELEDİYE BAŞKANI İHALE SIRASINDA SÖZ VERDİ''

Trabzon'un Sürmene ilçesine 4 yıldızlı bir otel yapmak için belediyenin düzenlediği arazi ihalesini alan Lüks Yapı İnşaat adlı şirket, ihale sırasında belediye başkanının otopark olarak kullanılmak üzere otelin yanındaki arsanın da kendilerine tahsis edileceğine dair söz verdiğini ancak şu ana kadar bu konuda bir girişimde bulunulmadığını ileri sürdü.

''ANCAK 13 KAT YAPARSAK 4 YILDIZ STANDARDINA ULAŞIYORUZ''

Lüks Yapı İnşaat tarafından yapılan yazılı açıklamada, otel projesi içi hazırlanan avam projenin belediye başkanı ve ilgili yetkililere sunulduğu ve başkanın projeye destek olacağına söz verdiği kaydedilen açıklamada, ''4 yıldızlı otel olarak yapmayı düşündüğümüz ve görsellerini hazırlatıp Belediyeye sunduğumuz proje; bu sınıftaki otel yapılarının oda kapasitesi göz önüne alındığında asgari oda sayısını ancak 13 katlı bir otel binası ile yakalayabilmektedir. Marka ve zincir otel grupları ile yapılan görüşmelerde bu oda kapasitesi ile bu standartta bir otel yapısının işletme olarak rantabl olacağı görüşü ağırlık kazanmaktadır. Bu sebepledir ki ilçemize kazandırmak için çaba gösterdiğimiz ve ilçemizi gururla temsil edebilecek 4 yıldızlı otel için yapılaşma koşullarının ve bina kalitesinin artırılması çabalarımız henüz belediyemiz tarafından karşılık bulamamıştır.'' denildi.

''18 KAT DEĞİL 13 KAT İMAR İZNİ İSTİYORUZ''

Belediyeden istedikleri imar planının 18 değil 13 kat olduğunu belirten şirket, konuyla ilgili olarak belediye başkanının sözlü onayının olduğunu yineledi. Açıklamanın devamında, ''Bu projenin uygulanabilmesi için Çevre ve Şehircilik plancısına belediye tarafından görevlendirme yapılmış ardından gerekli yükseklik çalışması yapılmıştır. Bundan sonraki yetki sayın belediye başkanında ve meclisindedir. Otopark, üst geçit ve plaj kullanımı için yazılı olarak Belediyeye müracaat edilerek ilgili kurumlardan Belediye adına tahsis işlemlerinin başlatılması istenmiştir ancak bugüne kadar konu hakkında ilgili kurumlarla gerekli yazışmalar yapıldığına dair tarafımız bilgilendirilmemiştir.'' ifadeleri kullanıldı.



Bu Haber 04.03.2019 - 21:44:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.