Sağlık Bakanı'ndan açıklama: Koronavirüse rastlamadık!

Sağlık Bakanı'ndan açıklama: Koronavirüse rastlamadık!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ana kadar Türkiye'de koronavirüse rastlanmadığını açıkladı.


Tahran'dan İstanbul'a uçan Türk Hava Yolları'nın yolcularda koronavirüs olabileceği şüphesiyle Ankara'ya acil iniş yapmasının ardından gözlerin çevrildiği Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı.

''Tahran uçağında koronavirüse rastlanmadı''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ana kadar Türkiye'de koronavirüse rastlanmadığını açıkladı. Tükiye'nin kara sınırlarında ve havalimanlarında tedbirler alındığını, bilim kurulunun önerisi üzerine ise daha karalar almaya karar verdiklerini söyleyen Fahrettin Koca, Tahran'dan dönen yolcu uçağının Ankara'ya indirilme sebebinin ise deneyimli ekiplerin orada bulunması olduğunu ileri sürdü. Koca, ''Ankara'ya zorunlu iniş yapan hastanelerimizin ilk numuneleri alındı, ve ateşi olan hastalardan virüs vakasına rastlanılmadığını duyurmak isterim. 140 kişi içerisinde ateşi olan herhangi bir yolcumuzun olmadığını duyurmak isterim." diye konuştu.

''Yolculardan bir kısmının Kum ve Meşhed’e uğradığını öğenince...''

İran'dan dönen uçaktaki yolcuların içinde Kum ve Meşhed kentini ziyaret edenlerin bulunmasından dolayı risk almak istemediklerini ifade eden Koca, bilim kurulunun hiçbir uçuşa izin verilmemesi yönünde karar aldığını söyledi. Koca, ''Türk vatandaşlarımızın hep yanında olacağız ama emin olmadıkça, özel uçuşlar dışında, izin vermeyeceğiz. Yolculardan bir kısmının Kum ve Meşhed ziyaretleri olduğunun öğrenilmesi, birkaç yolcuda da ateş olmayıp, öksürük bulgularının olması sebebiyle uçağı Ankara'ya indirme kararı aldık." dedi.

Koca açıklamasının devamında şunları söyledi:

"140 kişi içinde ateşi olan herhangi bir yolcu olmadığını, 4 hastada öksürük ve 2 hastada boğaz ağrısı yakınması olduğunu ve 4 hastanın özellikle ateşinin olmadığını, genel durumlarının iyi olduğunu ifade etmek istiyorum."

"İran'daki Türk vatandaşları Türkiye'ye gelmek isterlerse, nasıl getirilmeleri gerektiğiyle ilgili her türlü imkanımızı seferber edeceğiz."

"Her bir hasta ayrı tek kişilik odalarda tutuluyor."

"Normalde İstanbul'a giden ve biz devamında bu şüpheli durum olunca Ankara'ya yönlendirdiğimiz bir uçaktı. Belli bir mesafeden yakın bir temas olmadığında bulaşmadığını biliyoruz. Fakat çocuk oldukları için bununla ilgili ailelerin bir hassasiyeti var. Tamamen ailelerin panik olgusunun olmamasını sağlamak için."

''Kum şehrinden gelenleri almayı düşünmüyoruz''

Öte yandan İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ile dün telefonda görüşen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Kum kentine uğramış kişileri Türkiye'ye almayı düşünmediklerini söylemişti. Koca "Hastalık belirtisi olan yolcuları sınırdan içeri almamaya başladık. Ağrı sınır kapısında benzer bir vakayı dün içeri almamış olduk. Adres ve iletişim bilgileri olmayanları da içeri almamayı son 14 günde Kum kentine uğramış kişileri de bu süreçte içeri almayı düşünmediğimizi ifade ettik" demişti.



Bu Haber 26.02.2020 - 08:37:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.