Sağlık Bakanı açıkladı: İhtimal çok yüksek

Sağlık Bakanı açıkladı: İhtimal çok yüksek

Uzun süredir Türkiye'de koronavirüs bulunmadığı şeklinde açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı son açıklamada, Türkiye'de de salgın olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.


Şu an Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek

TBMM’de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili olarak, "Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek ve şu an sadece şunu söyleyebiliriz; bu virüs tespit edilebilmiş değil." dedi.

Şu ana kadar Türkiye'de tespit edilmiş bir vaka olmadığını yineleyen Koca, "Türkiye'de tespit edilen bir vaka olmadığını net söylüyoruz. Ama ülkeye giriş için anormal bir risk taşıyor. Önümüzdeki bir aylık zaman dilimini, özellikle bu anlamda daha farklı geçirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kendinizi evde izole edin

Bakan Koca, daha az temaslı, mümkün mertebe yurt dışına gidilmeyen, evde kendisini izole eden ve özellikle yaşlılarla temas içinde olunmayan bir dönemin yaşanması gerektiğini söyledi.

Bu süreçte salgının dılarından gelebileceğini veya gelmiş olabileceğini düşündüklerini ifade edeb Koca, ''Tespit etmediğimizi söylüyoruz ama bugün-yarın tespit etmeyeceğimiz anlamına gelmez. Yurt dışından gelen kişinin kendisini 14 gün evde izole etmesini hassasiyetle istiyoruz" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 10.03.2020 - 16:23:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.