Sadettin Saran: Yatırım yaparken gaza gelmiyoruz

Sadettin Saran: Yatırım yaparken gaza gelmiyoruz
Saran Holding’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran Hırvatistan’daki otelleri ile ilgili Dünya gazetesinden Vahap Munyar’a konuştu.


5 yıldızlı 400 odalı otel

Hırvatistan’ın Dalmaçya kıyılarında bulunan Split’teki Grand Otel Lav-Grand Marina Lav’ı (şimdiki ismi Le Meridien Lav Split) 2016 yılında 70 milyon euroya aldıklarını belirten Sadettin Saran, “Prag’da yaşayan kardeşim Sadun, otelin hisselerini toplamak için çok uğraştı. Sonunda 2016 yılında 70 milyon euroya Split’te Adriyatik Denizi kıyısındaki 5 yıldızlı, 400 odalı Grand Otel Lav-Grand Marina Lav’ı bünyemize kattık.” dedi.

100 milyon euroya mal oldu

800 metrelik plajı olan oteli Le Meridyen markasıyla kendilerinin işlettiğini kaydeden Sadettin Saran, “Marinanın işletmesi bizde değildi. Marinanın işletmesini de biz aldık. Pandemi sürecindeki kapanma döneminde otelde yenileme yaptık. Satın alma ve daha önceki yatırımlarımız dahil, harcadığımız para 100 milyon Euro’ya yaklaştı.” diye konuştu.

“Yatırım yaparken gaza gelmiyoruz”

Doğuş Holding’in Dubrovnik’teki oteliyle de ilgilendiklerini bildiren Saran, “Biz yokladığımızda, ‘satmayı düşünmüyoruz’ demişlerdi. Sonra oteli de, marinaları da sattılar.” dedi.

Önlerine fırsat çıkması durumunda Türkiye’de de yatırım yapmayı planladıklarını söyleyen Sadettin Saran, “Biz yatırım kararı alırken, yatırım yaparken ‘gaza’ gelmiyoruz. Yatırıma dönük adımlarımızı dikkatli atıyoruz.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 14.09.2021 - 15:23:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.