Şadan Gökovalı hayatını kaybetti

Şadan Gökovalı hayatını kaybetti

Turizm alanında akademik çalışmalar yapan, kitaplar yazan Prof. Dr. Şadan Gökovalı hayatını kaybetti.


Türkiye'de turizm alanında önemli akademik çalışmalar yapan ve kitaplar yazan Prof. Dr. Şadan Gökovalı 83 yaşında hayata veda etti.

Muhabirlik, yazarlık, akademisyenlik yapan Şadan Gökovalı,  Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaç’ın manevi oğluydu. Halikarnas Balıkçısı’nın ölümünden sonra eserlerini yaşatan kişiydi. Gökovalı Ege Bölgesi’nin tarihi üzerine kitaplar yazmış, turizm alanında akademik çalışmalar yapmıştı.

1939 yılında Muğla-Gökova'da doğan Şadan Gökovalı, Turizm üzerine yüksek lisans ve doktora yaptı. İletişim Bilimleri dalında doçent oldu. TRT ve bazı yayın organlarında muhabir ve yapımcı olarak çalıştı. 1980'den sonra Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1993'te Ege Üniversitesi Çeşme Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisi ve idareci olarak hizmet vermeye başladı. Akademik kariyer olarak 1979’da üniversite doktoru, 1994’te doçent ve profesör unvanlarını aldı. Son yıllarında İzmir Yaşar Üniversitesi’nde öğretim üyeliğine devam etti.

Birçoğu turistik yerler hakkında olmak üzere 20’den fazla kitabı çeşitli dillerde yayımlanan Şadan Gökovalı'nın cenazesi, 2 Şubat Salı günü saat 10:30’da İzmir Alsancak’taki Prof. Dr. Şadan Gökovalı Sokağı’nda (1394 sokak) yapılacak törenin ardından, Muğla Akyaka’da toprağa verilecek.



Bu Haber 01.02.2021 - 10:23:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.