Sadakat programı, yeni kategoriler... Airbnb otel müşterilerinin de peşinde

Sadakat programı, yeni kategoriler... Airbnb otel müşterilerinin de peşinde
Paylaşım ekonomisi adı verilen sistemle destinasyonlardaki ev, daire, konut, oda paylaşımına aracılık eden Airbnb, işi bir adım daha ileri götürerek sadakat programı başlattı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Otel dışı konaklama sektöründe bir dev haline gelen Airbnb, şimdi de müşteri sadakat programını devreye soktu. Şirket böylelikle, klasik otel endüstrisi formatına daha da yaklaşmış oldu.



OTEL DIŞI KONAKLAMANIN ANA AKIMI

Otel dışı konaklama sektörünün ana akımı haline gelen Airbnb, sadece sadakat programını hayata geçirmekle kalmadı, yeni konaklama kategorileri de ekledi.

Bu çerçevede şirket, 'tatil evi', 'benzersiz mekanlar', 'oda-kahvaltı' ve butik konaklama kategorilerini de hayata geçirdi.

ARTIK OTEL MÜŞTERİLERİNİ DE AVLIYOR

Hem konaklama yelpazesini genişleten hem de sadakat programıyla müşterilerle daha yakın ilişki kurmayı hedefleyen Airbnb, artık otel müşterilerini de avlar hale geldi.

''STANDARTLARIMIZA UYMAYAN KENDİNE BAŞKA PARTNER BULSUN''

Şirketin CEO'su Brian Chesky, ''Daha iyi konaklama standartları hedefliyoruz. Aidiyet hissettirmeyen, bizim kaygılarımızı taşımayan ve müşterinin beklentilerini karşılamayan işletmeler kendilerine başka partner bulsunlar.'' dedi.

AIRBNB PLUS, BEYOND BY AIRBNB

Bu çerçevede Airbnb, 'Airbnb Plus' ve 'Beyond By Airbnb' olmak üzere iki yeni standart geliştirdi.

Airbnb Plus standartlarına dahil olacak evler kalite, temizlik ve konfor kriterleri esas alınarak bizzat denetlenecek. Bu listede ilk etapta 13 şehirden 2 bin mekanın olması planlanıyor.

Beyond by Airbnb kategorisine dahil olacak mekanlardan ise dünya standartlarında konaklama hizmeti sunması ve lüks segmentte olması bekleniyor.

SÜPER MÜŞTERİ

Airbnb aynı zamanda yakında müşteri sadakat programını da devreye alacağını açıkladı. Buna göre, Airbnb'yi sık kullanan müşterilere gittikleri destinasyonlarda bazı avantajlar sunulacak. Programın detaylarının yakında açıklanması bekleniyor. 'Superguest (Süper Müşteri) adı verilen programın bu yıl devreye alınacağı ifade edildi.




Bu Haber 23.02.2018 - 15:56:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.