Sabah yazarından Bakan Ersoy'a tanıtım eleştirisi

Sabah yazarından Bakan Ersoy'a tanıtım eleştirisi
Sabah yazarı Dilek Güngör, Türkiye'nin yurt dışı tanıtım kampanyasının bir türlü başlamadığını belirterek, ''ihale üstüne ihale yapıldı ama bir türlü tanıtım stratejisi belirlenemedi.'' diye yazdı.

Türkiye'de ekonominin bir türbülanstan geçtiğini ve yaşanan türbülanstan çıkmak için hem döviz girdisi hem de yarattığı istihdamla en büyük katkıyı sağlayacak sektörlerden biri olduğunu belirten Dilek Güngör, şu noktalara dikkat çekti:

''BU İŞLERİN ULUSLARARSI ALANDA YAPILMASI GEREKMİYOR MU?''

‘’Fakat bakıyorum mart ayında turizm sezonu açılmasına rağmen hâlâ Türkiye'nin uluslararası tanıtımıyla ilgili somut bir proje ortaya konulamadı. Haa, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da eşi Pervin Ersoy da tanıtım seferberliğini şehirleri gezerek başlattılar. Fakat Türkiye'ye yurtdışından turist gelmesi için bu işlerin uluslararası alanda yapılması gerekmiyor mu?

''TANITIM STRATEJİSİ BİR TÜRLÜ BELİRLENEMEDİ''

Bildiğim kadarıyla, uluslararası tanıtım için yılın başında bir ihale açıldı. Koreli bir şirket ihaleyi kazandı. Ancak o ihale iptal oldu. Daha sonra sistemde değişiklikler yapıldı. Yeni bir reklam ihalesi daha oldu. Bu ihale de sonuçlandı. Geçen hafta da Polonya'da bir film ihalesi gerçekleşti.

Velhasıl, ihale üzerine ihale yapıldı ama bir türlü tanıtım stratejisi belirlenemedi.

Anlıyorum, turizmin içinden gelen bir bakan olarak Mehmet Ersoy kendi döneminde iyi bir şeylere imza atmak istiyor. Bunun için 18 yıldır kullanılan lale figürlü Türkiye logosunu değiştirip yeni bir sloganla Türkiye markasını yükseltmek istiyor.

(...) Bütün sektörü kapsayan, dünyayla rekabet eden, Türkiye'yi ön plana çıkaracak yeni bir tanıtım politikası" hazırlamak için "ince eleyip sık dokuyalım" derken treni kaçırmayalım!’’



Bu Haber 26.04.2019 - 10:58:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.