Ryanair'in CEO'sundan İngiltere pazarı uyarısı 

Ryanair'in CEO'sundan İngiltere pazarı uyarısı 
Ryanair'in patronu Michael O’Leary, İngiltere turizm pazarındaki yüksek talebin hep böyle devam etmeyeceğini söyledi.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

Avrupa'nın en büyük bütçeli hava yolu Ryanair'in patronu Michael O’Leary, İngiltere'deki yüksek uluslararası seyahat talebinin bu yüksek fiyatlarla devam etmeyeceği konusunda uyarıda bulunarak "Doyumsuz bir seyahat talebi yok." dedi. 

Ekim ayı rezervasyonlarının geçen yılın aynı ayının yüzde 4-5 üzerinde olduğunu belirten Michael O’Leary, fiyatların ise geçen yıldan biraz daha yüksek olduğunu kaydetti. O’Leary "Durum oldukça hassas. İnsanların biraz daha yüksek ücretlerle daha erken rezervasyon yaptığını görüyoruz ancak bunun devam edip etmeyeceğini bilmiyoruz. Kışa girerken temkinli davranıyoruz. Güçlü bir toparlanma yaşıyoruz ama insanlar yüksek yaşam maliyetleri ile mücadele ediyor ve İngiltere'de ekonomik durum iyi değil." dedi. 

Avrupa'nın pek çok ülkesinde rezervasyonların güçlü olduğunu ancak İngiltere'de talebin Londra hariç, biraz zayıf olduğunu anlatan Ryanair'in Patronu Michael O’Leary "Ancak böyle devam edemez. Ekonomide kanun kanundur: Doyumsuz bir seyahat talebi yok." diye konuştu.

Ryanair, nisan-haziran arasındaki III. çeyrek mali dönemde yolcu sayısının yüzde 11, bilet fiyatlarının ise yüzde 42 arttığını açıklamıştı. Şirket, bu ayın sonunda son çeyrek verilerini de açıklayacak.


Bu Haber 28.09.2023 - 10:44:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.