Ryanair'den Türkiye'ye 2021 için kötü haber

Ryanair'den Türkiye'ye 2021 için kötü haber
Ryanair, 2021 sezonunda çok sayıda Türkiye uçuş hattını iptal etti.

TurizmGüncel

Koronavirüs krizinin vurduğu hava yolu şirketleri bir bir küçülmeye gidiyor. TUI ve EasyJet’in ardından, Avrupa’nın en büyük bütçeli hava yolu şirketi Ryanair de küçülüyor.

Türkiye’deki bazı hatları iptal etti

Ryanair, 2021 yılında Türkiye'ye uçuş yapacağı çok sayıda hattı iptal etti. Bu çerçevede şirketin Slovakya ve Avusturya'dan Dalaman'a yapacağı seferler kapatıldı. Aynı şekilde 2021 yılında bu ülkelerden Bodrum ve Antalya'ya da sefer yapılmayacak. Ryanair'in şu anda sadece Dublin-Dalaman uçuşları güncel görünüyor. Dublin-Dalaman uçuşlarının yapılıp yapılmayacağı ise henüz belli değil.

Viyana-Bodrum hattına SunExpress talip olmuştu

Ryanair'in çekildiği Viyana-Bodrum hattı için harekete geçen SunExpress, 3 Temmuz-25 Eylül tarihleri arasında bu hatta her hafta bir uçuş gerçekleştirme kararı almıştı.

Öte taraftan, Türkiye'ye dönük kış uçuşlarını iptal eden EasyJet'in Manchester ve Gatwick'ten Dalaman'a yapacağı uçuşların başlangıç tarihi ise önümüzdeki yılın mart ayının sonu olarak görünüyor.

‘’Ayakta kalan son kişi olacağız’’

Ryanair küçülmeye giderken, ana şirket Ryanair DAC'ın CEO'su Eddie Wilson, Ryanair'in ayakta kalan son şirket olacağını söyledi. Wilson, ''Bu olaylar bittiğinde daha güçlü olarak döneceğimizi düşünüyorum. Eğer iyi hazırlanır, rakiplerinizden daha iyi durumda olursanız daha iyi bir pozisyona sahip olursunuz. Güçlü bir mali yapımız var. Bu da bizim ayakta kalan son kişi olmamızı sağlayacak.'' dedi.

‘’Rakiplerimiz yüksek kiralar ödüyor’’

Filodaki uçakların yüzde 70'den fazlasının kendilerine ait olduğunu ve bu nedenle uçaklar yerde yatsa bile yüksek kira ödemediklerini kaydeden Eddie Wilson, ''Rakiplerimizin çoğu yerde yatan uçakları için ayda 1-1,5 milyon dolar kira ödüyor. Çalışanlarımızı işten çıkarmak yerine, önümüzdeki dönem tam zamanlı çalışabilecekleri koşulları oluşturarak 'esnek çalışma' sağladık.'' ifadelerini kullandı.

‘’Daha avantajlıyız’’

''İnsanlar için mantıklı olan şey, bizim için de mantıklı'' diyen Eddie Wilson, değerlendirmelerinin devamında şunları söyledi:

''Eğer paranız varsa, uçağınız varsa, insanlarınız varsa, havalimanlarında düşük maliyetli merkezleriniz varsa; ortada dolaşan, sürekli nakit tüketen, sürekli kısa vadeli anlaşmalar yapan ve çalışanlarını işten çıkaranlardan daha avantajlısınız demektir.''



Bu Haber 14.10.2020 - 10:34:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.