'Rusya'nın Avrupa Konseyi'nden çekileceği iddiası provokasyon'

'Rusya'nın Avrupa Konseyi'nden çekileceği iddiası provokasyon'
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Avrupa Konseyi’nden çekilme niyetinde bulunduğu iddiasının provokasyon olduğunu söyledi. Lavrov, Moskova’nın “Konseyden ayrılma konusunda karar almadığını” vurguladı.

Bakan yaptığı açıklamada “Bir azınlığın Rusya’nın cezalandırılmasını talep etmeye devam ettiğini duydum. Bu Rusya karşıtı azınlık, herkesi Rusya’nın Avrupa Konseyi’nden vazgeçtiği ve bundan kesin olarak çekilmeye karar verdiğine ikna etmeye çalışıyor. Bu doğru değil, bu bir provokasyondur, arkasında her şeyden önce İngiliz meslektaşlarımız, Ukraynalı komşularımız ve geleneksel olarak Washington’daki Rusya karşıtı politikayı izleyen üç veya dört ülke vardır” dedi.

Lavrov açıklamalarında “Rusya mevcut yapay olarak yaratılan krizden çıkıp Avrupa Konseyi’nin sağlam bir yolunu bulmak için her şeyi yapıyor” ifadelerini kullandı. Lavrov, AB kurallarının tüm üyelerin eşitliğini ön gördüğünü, AKPM’nin Rus heyetinin oy hakkının elinden alınmasına yönelik kararının ise bu prensibe ters düştüğünü belirtti. (Gazetem.ru)


Bu Haber 13.03.2019 - 08:49:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.