Rusya'nın 13 şehrinden Türkiye'ye neden uçuş izni yok?

Rusya'nın 13 şehrinden Türkiye'ye neden uçuş izni yok?
Rusya'da uluslararası yeniden açılan 13 havalimanından Türkiye'ye uçuş izni verilmemişti. Tepkiye neden olan kararın gerekçesi bilinmiyor.


Rusya'nın Volgograd sakinleri "Türkiye'ye direkt uçuşların yeniden başlatılması" için tüm resmi makamlara ayrı ayrı başvurdu. Turizm sektörünün bölgedeki temsilcileri komşu Rostov-on-Don'dan Antalya'ya uçmak mümkünken Volgograd'dan uçmanın neden mümkün olmadığına mantıkı bir açıklama bulamadı. Bu nedenle Başbakan Mihail Mişustin'e, hükümete, Ulaştırma Bakanlığına ve Federal Hava Taşımacılığı Dairesine "yasağım kaldırılması" başvurusu yapıldı.

TürkRus'ta yer alan habere göre, 25 Mart'ta federal makamlar Volgograd da dahil olmak üzere 13 Rus havaalanından uluslararası uçuşlara izin verildiğini duyurmuştu. Ancak 29 Mart'ta Federal Hava Taşımacılığı Ajansı bu şehirlerden İngiltere ve Türkiye'ye uçuşları yasakladı.

Türk tatil beldelerinde charter seferleri düzenlemeye izin verilmemesi Volgograd turizm sektörünü isyan ettirdi. Yerel basına yansıyan itiraz dilekçesinde, "İngiltere ile federal düzeyde genel bir yasak olduğu zaten malum. Fakat Volgograd veya Krasnodar'dan Türkiye'ye uçmak yasaklanırken neden komşu Rostov-on-Don veya Astrahan'dan uçmak mümkün?" diye soruldu ve "ayrımcılık" suçlaması yapıldı.

Yerel turizm temsilcileri, "İnsanlar yasak yüzünden ya uzun zamandır beklenen tatillerini iptal etmek zorunda kalacaklar, ya da mesela komşu Rostov-on-Don havaalanından Türkiye'ye uçabilmek için ekstradan yedi saatlik bir otobüs yolculuğunu tura ekleyeceksiniz" dediler.

Tur operatörleri, ikinci seçeneğin çocuklu ailelere ve uzun bir yolculuğa dayanamayan emeklilere büyük zorluk yaşatacağı görüşünde.



Bu Haber 05.04.2021 - 09:05:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.