Rusya’dan yeni uçaklar için 4 milyar dolar bütçe

Rusya’dan yeni uçaklar için 4 milyar dolar bütçe

Rusya’da yabancı leasing şirketlerinden uçak alabilmek için yaklaşık 4 milyar dolar bütçe ayırdı.


Batı yaptırımlarının devreye girdiği anda 75 uçağı ülke dışında kalan ve bunları geri getiremeyen Rusya, yabancı leasing şirketlerinden daha fazla yeni uçak satın almak için harekete geçti.

TürkRus’un aktardığına göre, Rusya Ulaştırma Bakanı Vitaliy Savelyev, hükümetin yabancı leasing şirketlerinden uçak satın alımına 300 milyar ruble (yaklaşık 4 milyar dolar) bütçe ayırdığını açıkladı.

Bu kaynakların bir kısmı ile Rus hava yolu şirketi Aeroflot’un 10 adet uzun menzilli uçak satın aldığını aktaran Savelyev, Rusya’da mevcut uçakların uçuşa elverişliliğinin en fazla 10 yıl daha korunabileceği bilgisini verdi.

Savelyev, Rusya'da şu anda 1167'si yolcu, kalanları kargo amaçlı olmak üzere 1297 uçağın kullanıldığını da sözlerine ekledi.

ABD New York Doğu Bölgesi Bölge Mahkemesi, Rus petrol şirketi Rosneft'e ait bir Boeing uçağı için tutuklama emri çıkarmıştı.

Aeroflot, daha önce yabancı leasing şirketlerinden sekiz Airbus A330, 10 adet de Boeing 777 satın aldığını duyurmuştu. Uçakların çoğu İrlandalı bir leasing şirketinden alındı.



Bu Haber 16.03.2023 - 08:47:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.