Rusya'dan Türkiye'ye yapılacak aşı turlarının fiyatı belli oldu

Rusya'dan Türkiye'ye yapılacak aşı turlarının fiyatı belli oldu
Rusya'dan Türkiye'ye yapılacak aşı turlarının fiyatları ve diğer detayları belli oldu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'da tur operatörleri Türkiye'ye "aşı turları" satmaya başladı. Rus tur operatörü Russian Express, 18 Ocak itibariyle turları satışa açtı. Türkiye; Sırbistan, Ermenistan, Hırvatistan ve Yunanistan'ın ardından Rusların aşı yaptırabildiği beşinci ülke oldu.

Rusların yerli aşı Sputnik V'ye güvenmedikleri için için değil, Sputnik V aşı sertifikasını kabul etmek istemeyen ülkelere gidebilmek için yurt dışında aşı olduğu belirtildi.

Türkiye'de verilen aşı sertifikasının Avrupa veya Amerika vizesi almak için geçerli olduğunu belirten Russian Express, Türkiye'ye ulaşımın kolay ve nispeten ucuz olması nedeniyle bu ülkede aşı olmaya ilişkin ilginin arttığını açıkladı.

Russian Express, İstanbul varışlı aşı turlarının fiyatının kişi başı 46 bin 400 rubleden başladığını belirtti. Bu fiyata, Moskova-İstanbul, İstanbul-Moskova uçuşu, 3 yıldızlı otelde 2 gece oda-kahvaltı konaklama ve havalimanı transferleri dahil. Paket 3 gece olduğunda fiyat 49 bin 400 rubleye yükseliyor.

Rus Tur Operatörleri Birliğinin (ATOR) bülteninde yer alan habere göre, İstanbul'da aşılar özel bir hastanede yapılıyor. 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet veren aşı servisinde 1 doz aşının fiyatı ise 45 euro. Haberde, başka hastanelerde bu fiyatın 60 euro olduğuna dikkat çekiliyor.

İlk doz aşıyı olanların 21 gün sonra ikinci doz için tekrar İstanbul'a gelmesi gerektiği kaydedilen haberde, ikinci doz aşının fiyatının ise 30 euro olduğu belirtildi.

TELEGRAM



Bu Haber 19.01.2022 - 08:55:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.