Rusya’dan Türkiye'ye para transferi sorunu

Rusya’dan Türkiye'ye para transferi sorunu

Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rusya’dan Türkiye’ye para transferi ile ilgili sorunlar yaşanması hakkında açıklamada bulundu.


Rusya medyası, ABD Başkanı Joe Biden'ın 22 Aralık'ta ikincil yaptırımlara ilişkin bir kararname yayınlamasıyla Rusya’dan Türkiye’ye para transferi ile ilgili sorunların yaşanmaya başladığını yazıyor.

Kommersant haberinde, finans piyasasındaki kaynaklara ve dış ticaret katılımcılarına atıfta bulunarak, Türk bankalarının yaptırım korkusu nedeniyle Rus bankalarla işbirliği yapmayı reddettiği ifade edildi.

TürkRus’un aktardığına göre TASS ajansı da, "Türkiye'ye transferlerdeki sorunlar ABD Hazinesi'nin yeni kurallarıyla ilgili" başlıklı bir haber geçti.

Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rus Büyükelçiliğinin ve Ticaret Mümessilliğinin bazı Türk bankalarının Rus ticari işletmelerin çıkarları adına ödeme yapmayı reddetmesi ile ilgili olarak yetkili Türk makamlarıyla yoğun temas halinde olduğunu belirtti.

Yerhov, Sputnik’e demecinde son dönemde iki ülke arasındaki ticari işlemlerde yaşanan ödeme sorunu çözmeye yönelik çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Büyükelçi Yerhov, “Rus Büyükelçiliği ve Ticaret Mümessilliği, bazı Türk bankalarının Rus ticari işletmelerin çıkarları adına ödeme yapmayı reddetmesi ile ilgili olarak yetkili Türk makamlarıyla yoğun temas halindedir. Aynı zamanda bazı bankacılık kurumları, geçtiğimiz aralık ayının sonunda sıkılaştırma kararı alınan Batı yaptırımlarına doğrudan atıfta bulunuyor. Şu anda ortaya konulan çabalar sonucunda hem yaptırımlardan tamamen muaf olan ürünleri satan Türk ihracatçılarımızı, hem de Rus ortaklarını memnun edebilecek bir çözüme ulaşacağımızı umuyoruz” açıklamasını yaptı.



Bu Haber 18.01.2024 - 09:02:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.