Rusya’dan Türkiye’ye her gün kaç uçuş gerçekleşiyor?

Rusya’dan Türkiye’ye her gün kaç uçuş gerçekleşiyor?

Rusya’dan Türkiye’ye günde yaklaşık 120 uçak gelip gittiği, günün belli saatlerinde ise Türkiye’ye gelmek üzere 5 dakikada bir uçak kalktığı ifade edildi.


Ukrayna krizi yüzünden Batı’nın hava sahalarını Rus yolcu uçaklarını kapatması nedeniyle Türkiye neredeyse Rus yolcuların tek çıkış yolu oldu.

Hürriyet’ten Nerdun Hacıoğlu’nun haberine göre, günümüzde Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere Türk şirketleri Rusya’dan Türkiye’ye günde ortalama 85 uçuş gerçekleştiriyor. Hatta Rus tarafının Türkiye’den ağustos sonunda uçuşların günde 100’e çıkarılmasını talep etiği ifade edilliyor. Türkiye’ye sefer yapan Rus havayolu şirketleri ile birlikte Rusya’dan Türkiye’ye her gün 120 civarında uçak gelip gidiyor.

Türkiye’ye en fazla uçuş gece saatlerinde yapıldığı için Moskova’da THY’nin üst seçtiği Vnukova Havalimanında gece yoğunluk yaşanıyor. 2:00 ile 5:00 arasında birkaç dakika arayla her gece ona yakın uçak kalkış yaptığı için binlerce yolcu valizleriyle uzun kuyruklar oluşturuyor. Benzer manzara öğle saatlerinde 14:00 ile 17:00 arasında gözleniyor. Günün belli saatlerinde neredeyse 5 dakikada bir Türkiye istikametinde uçak kalkıyor.

Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlara katılmayan diğer ülkeleri ise sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Sırbistan, Mısır, Ermenistan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan. Ancak yedi ülkenin toplamı dünyaya açılan Rus turistin ancak yüzde 15’ini oluşturuyor. Yaklaşık yüzde 85’i Türkiye üzerinden diğer ülkelere gidiyor.



Bu Haber 11.08.2022 - 11:46:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.