Rusya'dan Türkiye'ye aşı turlarının önü açıldı

Rusya'dan Türkiye'ye aşı turlarının önü açıldı
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre kliniklerin yabancı turistlere ülkede kullanılmakta olan aşılarla ücret karşılığında aşı yapmasına resmi olarak izin verildi. Açıklama Rusya basınında yankı yarattı.

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ahmet Tekin’in gönderdiği yazıya göre, kliniklerin yabancı turistlere ülkede kullanılmakta olan aşılarla ücret karşılığında aşı yapmasına resmi olarak izin verildi. İzin sonrası yabancı aşıları yaptırmak için Hırvatistan'dan Sırbistan'a kadar pek çok ülkeye giden Rusların artık Türkiye'yi tercih etmeleri bekleniyor.

Rus Tur Operatörleri Birliğinden (ATOR) yapılan açıklamada “Özel büyük sağlık kuruluşları da aşı için turist kabul etmeye hazır olduğunu bildiriyor. Aşı, randevusuz olarak, yalnızca pasaport ile yapılabiliyor.” İfadelerine yer verildi.

Tur operatörlerine göre bu adımın ardından Türkiye, aşı turu piyasasında yüzde 20’lik bir yer kaplayabilir. Aşı turlarında en çok tercih edilen yer de İstanbul olacak. Sputnik’te yer alan haberde, Türk şirketler Rus ortakları ile birlikte aşı olunacak yere transfer ve dönüş, refakat, tercüme hizmetlerinin ve gerektiği halde konaklamanın da olduğu paketler geliştiriyor.

Açıklamaya göre turistler iki doz olarak uygulanan Pfizer/BionTech veya Çin’in Sinovac aşısını 400 TL (2.2 bin ruble) karşılığında yaptırabilecek.

Aşı olan turistlerin verileri E-nabız sistemine girilecek ve bu kişilere dijital aşı sertifikası verilecek. Bu sertifika Avrupa aşı sertifika sistemi ile uyumlu ve AB’de tanındığı için Rus turistler bu sertifika ile Avrupa’ya seyahat edebilecek.



Bu Haber 15.01.2022 - 09:28:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.