Rusya'dan sinyaller geliyor ancak vizesiz seyahat bir türlü gelmiyor

Rusya'dan sinyaller geliyor ancak vizesiz seyahat  bir türlü gelmiyor

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, vizelerin kaldırılması için Rus tarafından olumlu sinyaller geldiğini belirtti.


Rusya'nın Türk vatandaşlarına uyguladığı vizeleri kaldırması konusunda uzun süredir olumlu açıklamalar yapılmasına, Rus tarafından 'olumlu sinyaller' karşın vizeler bir türlü kaldırılmıyor.

''YILBAŞINDAN SONRAKİ İLK BİR AY İÇİNDE''

Son olarak Moskova ziyareti sırasında bu ülkedeki Türk vatandaşları ile bir araya gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, vizelerin kaldırılması konusunda Rus tarafının olumlu olduğunu ve yılbaşından sonraki ilk bir ay içinde olumlu adımın atılabileceğini söyledi.

TürkRus.com'da yer alan habere göre Kıran, "Vize serbestisi konusunda bize somut ve çözüm odaklı bir teklifle geldiler. Müzakerelerde aşama da mesafe de katettik” dedi.

''NEGATİF DE DEĞİLLER...''

İlk aşamada hususi pasaport taşıyanlara vize serbestisi konusunun ele alındığını,  umuma mahsus pasaportlarda eski vizesiz rejime dönülmesi konusunun da gündemde olduğunu belirten Kıran, "Şimdi umuma mahsus, yani normal pasaportlara da vizesiz seyahatin sağlanması için artık bize sunacakları yeni bir takvimle aşama kalmadı. Negatif de değiller, aksine pozitifler. En son vize müzakereleri için Konsolosluk işlerinden sorumlu Genel Müdürümüz,  aynı zamanda yeni Moskova büyükelçimiz Mehmet Samsar Bey  istişarelere gelmişti. En son o toplantıda, bu işi artık yeni yıldan itibaren herhalde 1-2 ay içerisinde çözebileceklerinin takvimini söylediler” dedi.

Rus tarafının ilk etapta hususi pasaport sahibi olanlara vize muafiyeti konusuna sıcak baktığı, bu konuda düzenlemenin yakın vadede tamamlanacağı yorumu yapılıyor. Umuma mahsus pasaportlar için ise Rus tarafından henüz bir sinyal kamuoyuna yansımış değil.


Bu Haber 15.12.2018 - 11:10:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.