Rusya'dan savaşı daha da büyütecek karar

Rusya'dan savaşı daha da büyütecek karar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke genelinde kısmi seferberlik ilan etti.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyon sonrası batılı devletlerin Ukrayna'ya verdiği askeri, siyasi ve ekonomik destek nedeniyle başta koyduğu hedeflere ulaşamayan Rusya, ülke genelinde kısmi seferberlik ilan etti.

Halka seslenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kısmi seferberlik başlatıldığını duyurdu. Rusya federasyonu Savunma Bakanlığı, yedeklerin askere alınmasıyla ilgili tavsiyede bulunmuştu.

Mevcut koşulları altında Rusya'da kısmi bir seferberliğin gerekli ve mantıklı olduğunu belirten Vladimir Putin, daha önce askerlik hizmetinde bulunmuş olanların askere alınacağını ve bunlara eğitim verileceğini açıkladı.

ABD ve AB'nin Rusya'yı parçalamak istediğini ifade eden Putin, "Batı'ya söylüyorum 'Cevap vereceğimiz birçok silahımız var' ve bu bir blöf değil. İnsanımızı savunmak için tüm kaynaklarımızı kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise, kısmi seferberlik kapsamında 300 bin yedeğin askere çağrılacağını söyledi. Ukrayna'nın askeri operasyonlarının batılı askeri liderler tarafından Kiev'den yönetildiğini kaydeden Şoygu, Rusya'nın NATO ve Avrupa Birliği ile savaşta olduğunu kaydetti. 



Bu Haber 21.09.2022 - 09:36:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.