Rusya’dan Mısır’a: Kırk katır mı, kırk satır mı?

Rusya’dan Mısır’a: Kırk katır mı, kırk satır mı?
Rus güvenlik uzmanlarının Mısır'daki havalimanlarını denetlemeye başladığı belirtilirken, bu ülkeye dönük charter uçuşlarının ne zaman başlayacağı konusunda hala net bir tarih bulunmuyor. Öte taraftan, Mısır’a giden Rus güvenlik uzmanlarının, havalimanında çalışanları sorgulamak dahil, güvenlikle ilgili dikkat çeken incelemeler yaptığı belirtiliyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rus Tur Operatörleri Birliği ATOR tarafından yapılan açıklamada, Rus uzmanlarının Mısır'ın ünlü turizm beldeleri Şarm El Şeyh ve Hurghada'daki havalimanlarında güvenlik kontrollerine başladığı belirtildi. Açıklamada, Mısır'a dönük Rus charter seferlerinin yeni yılla birlikte başlamasının beklendiği kaydedildi.

İNCELEMELER 16 ARALIK'A KADAR SÜRECEK

Mısır'daki iki resort havalimanında güvenlik kontrollerinde bulunmak üzere Rus uzman heyetin Mısır'a vardığı belirtilen açıklamada, uzmanların 16 Aralık tarihine kadar havalimanlarındaki incelemelerine devam edeceği ifade edildi.

Rus uzmanların iki havalimanında (Şarm El Şey ve Hurghada), yolcu ve bagaj alım prosedürleri ile ikram hizmetlerinin uçağa yüklenmesi süreçlerine ilişkin bir sistem üzerinde çalıştığı iki havalimanında acil duruma hazır olma durumunun gözden geçirildiği ifade edildi.

RUS GÜVENLİK UZMANLARINA DİKKAT ÇEKEN YETKİLER

Güvenlik önlemleri kapsamında ana ve yardımcı hizmetlerdeki tüm çalışanlara talimatlar verildiği, bu çalışanların işe geç kalmalarının ve çalışma süresi içinde görev yerlerini terk etmelerinin yasaklandığı bildirildi. Ayrıca, havalimanındaki tüm çalılanların Rus güvenlik delegasyonu tarafından sorgulanabileceği de öğrenildi.

PUTİN, 'UÇUŞLAR BAŞLAMALI' DEMİŞTİ

Bu yılın ekim ayında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır ile Rusya arasındaki charter uçuşlarının yeniden başlaması gerektiğini belirtmiş, ''Ancak konusu henüz kapanmadı.'' ifadesini kullanmıştı.

Mısır'ın iki resort havalimanında güvenlik denetimleri yapıldığını doğrulayan Rus havacılık yetkilileri, ancak yılbaşından itibaren seferlerin başlayıp başlamayacağı konusunda bir açıklamada bulunmadı.

CHARTER UÇUŞLARININ BAŞLAMA TARİHİ HALA NET DEĞİL

ATOR bültenine konuşan Rus havacılık otoritesinden bir kaynak, ''Rus delegasyonunun Mısır'daki iki havalimanındaki güvenlik durumu ile ilgili daha ileri isteklerde bulunmamaları bile lehe bir gelişme. Ancak Mısır'a charter uçuşlarının en kısa sürede başlamasına dair başkanlık kararnamesi imzalansa bile, 2019 Ocak ayı için uçuş programı oluşturmak zor.'' dedi.

Diğer tarafan, Rusya'dan Mısır'a dönük tarifeli uçuş sürecini hatırlatan seyahat uzmanları, charter uçuşlarında da benzer bir gecikmenin yaşanabileceği uyarısında bulunuyor en iyimser tahminle uçuşların şubat gibi başlayabileceği yorumunda bulunuyor.

MISIR TAVİZ VERDİ

TurizmGüncel'in notu: Rusya’nın Mısır havalimanlarındaki güvenlik süreçlerine dahil olmak istemesi, Mısır tarafından ‘bağımsızlığımıza aykırı’ denilerek tepkiyle karşılanmıştı. Rus uzmanların Mısır havalimanlarında yaptığı güvenlik kontrolleri ve personeli sorgulayacağının belirtilmesi, Mısır’ın bu konuda Rusya’ya taviz verdiğini gösteriyor.



Bu Haber 10.12.2018 - 11:01:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.