Rusya'dan Mısır'a charter uçuşlar resmen serbest bırakıldı

Rusya'dan Mısır'a charter uçuşlar resmen serbest bırakıldı

Rusya ve Mısır devlet başkanları, iki ülke arasında charter uçuşlarının yeniden başlatılması konusunda anlaştı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'nın 5 yılı aşkın bir süredir Mısır'a uyguladığı charter uçuş yasağı resmen sonlandırıldı. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Mısır Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdül Fettah El Sisi, Rusya'dan Mısır'ın Şarm El Şeyh ve Hurghada tatil beldelerine dönük charter uçuşların yeniden başlaması konusunda resmen anlaştı. Rusya tarafı alınan kararı doğrularken, uçuşların tam olarak hangi tarihte başlayacağı henüz açıklanmadı.

İki ülke arasında hava trafiği tamamıyla başladı

Mısır Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi, Rusya ile Mısır arasında Mısır'ın resort bölgeleri Şarm El Şeyh ve Hurghada başta olmak üzere, iki ülke arasında charter uçuşların başlaması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Konuyla ilgili olarak Ria Novosti'nin haberinde, ''Putin ile Sisi arasında yapılan telefon görüşmesinde, Hurghada ve Şarm El Şeyh dahil olmak üzere, iki ülke arasında hava trafiğinin tamamıyla başlatılması konusunda anlaşmaya varıldı.'' ifadeleri kullanıldı.

En az 12 şehirden Mısır'a charter uçuş yapılacak

Kararın ardından Mısır destinasyonunda büyük ağırlığı olan Anex Tour, Intourist, Coral Travel, Pegas Touristik, TUI Rusya, Biblio-Globus ve TEZ Tour'un Mısır operasyonlarına başlaması bekleniyor. Moskova ve St Petersburg'un yanında Yekaterinburg, Kazan, Voronezh, Novosibirsk, Ufa, Rostov, Nizhny Novgorod, Samara, Krasnodar'dan Mısır'a charter uçuşlar yapılması bekleniyor.



Bu Haber 23.04.2021 - 16:59:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Natali V 28.04.2021 - 01:01

    koronavirüs, Rusya ve Türkiye arasındaki sınırları kapatmak için bir neden değildir. Uçuş programı siyasi nedenlerle kapatıldı. Ruslar Türkiye'yi ve Türk halkını seviyor, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya karşı çirkin davranıyor.

  • Yusuf Atıcı 24.04.2021 - 02:52

    Bazı kesimler halen olayın aşı veya virüsle alakalı olduğunu düşünüyor ama pembe gözlük takmayan herkes iyi biliyor ki olay siyasi bir boyuttan dolayı bu durumda yani 1 Haziran bana hiç inandırıcı gelmiyor hatta en başından beri bir şey söyledim çevremdeki insanlara eğer Rusya dönüp ülkemize uzun bir süreliğine uçuşları yasaklarsa şaşırmamak lazım diye...

  • EBRU TÜFEKÇİ 23.04.2021 - 05:50

    merhaba,bu gibi spekilasyonlar moralimizi bozamaz.Zira uçuşların ne zaman başlayacağı belli değil.birde bir deneme olarakda düşünebiliriz.Bizim ülkemiz zaman kazanmış aşı olma açısından .Daha fazla Rus turist ağırlayabiliriz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.