Rusya'dan hava yolu şirketlerine yeni uçuş izinleri

Rusya'dan hava yolu şirketlerine yeni uçuş izinleri
Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), bazı ülkelere dönük charter ve tarifeli seferlerin arttırılmasına, bazı ülkelerde ise yeni uçuş noktalarına uçulmasına izin verdi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya); Dominik Cumhuriyeti, Tanzanya, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Küba, Maldivler gibi ülkelere yeni uçuşlar veya uçuşların arttırılması için izin verdi.

Azur Air ve Rossiye, Dominik Cumhuriyeti için yeni tarifeli uçuş izinleri aldı. Buna göre Azur Air Moskova ve St Petersburg'dan Santo Domingo, Puerto Plata and Samana El Catey'e; Rostov-on-Don, Samara ve Ufa'dan Punta Cana, La Romana, Santo Domingo, Puerto Plata and Samana El Catey'e ve Kazan'dan Punta Cana, Santo Domingo, Puerto Plata ve Samana El Catey'e uçuş izni aldı.

Azur Air ayrıca, Kazan'da La Romana'ya haftada bir uçuş yapmak için de izin aldı.

Rossiye Airlines ise Ufa, Novosibirsk, Rostov-on-Don, St. Petersburg, Krasnoyarsk, Vladivostok ve Kazan'dan Punta Cana'ya uçuş izni aldı.

Öte yandan, Royal Flight Chelyabinsk, Rostov-on-Don, Ufa, Samara, Perm, Yekaterinburg, Kazan ve St. Petersburg'dan Kahire'ye yeni seferler düzenlemek için izin aldı.

Rosaviatsiya ayrıca, NordStar'a Rostov-on-Don'dan; Nordwind'e ise Vladikavkaz, Grozny, Nizhny Novgorod, Omsk, Tomsk, Yaroslavl'dan Kahire'ye uçmaları için izin verdi.

Rosaviatsiya ayrıca, mevcut tarifeli uçuş sayılarının arttırılması için de izinler verdi. Buna göre, haftada bir olan Azur Air'in Moskova-Coya Coco (Küba) uçuş izni haftada 3'e, haftada iki olan Nordwind'in Moskova Varadero (Küba) uçuşu haftada 4'e, haftada 7 olan Aeroflot'un Moskova-Maldivler uçuşu haftada 14'e çıkarıldı.

Ural Airlines Zhukovsky ve St. Petersburg'dan Sharjah ve Abu Dabi'ye; Zhukovsky, Moskova, St. Petersburg, Kazan, Novosibirsk, Rostov-on-Don, Samara, Ufa'dan ise Dubai'ye uçuş izni aldı. Rossiya'ya St Petersburg-Dubai; Azimut'a ise Mineralnye Vody-Dubai uçuş izni verildi.

Azur Air St.Petersburg, Kazan, Rostov-on-Don, Novosibirsk ve Moskova'dan; Nordwind ise Moskova'dan Zanzibar (Tanzanya) için tarifeli uçuş izni aldı.

Rus hava yolu şirketlerinin yeni uçuş izinleri aldığı ülkeler arasında Türkiye de var. Buna göre, Royal Flight Voronezh-İstanbul; Nordwind Nizhny Novgorod, Novokuznetsk, Murmansk, Tomsk, Ulyanovsk, Yakutsk, Yaroslavl, Omsk'tan İstanbul'a, Nalchik'den ise Antalya'ya uçuş izni aldı.

Nordwind Airlines St Petersburg'dan Djerba'ya (Tunus) ve Rodos'a (Yunanistan), St Petersburg, Anapa ve Soçi'den Selanik'e (Yunanistan) uçuş izni alırken, Azur Air ise St Petersburg-Selanik arasında uçuş yapabilecek.

Rosaviatsiya'nın tarifeli uçuş izni verdiği diğer hatlar ve hava yolu şirketleri şöyle:

Rossiya: St Petersburg'dan Goa'ya (Hindistan)

Nordwind: Ufa, St. Petersburg, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Kazan ve Yekaterinburg'dan Akabe (Ürdün)

Azur Air: Krasnoyarsk'dan Liege'ye (Belçika)

Nordwind: Moskova'dan Burges ve Liege (Belçika)

Pobeda: Moskova'dan Birmingham'a (İngiltere)

Azur Air: Zhukovsky'den Palma de Mallorca'ya (İspanya)

Azur Air: Moskova'dan Köln'e (Almanya)

Nordwind: St Petersburg'dan Köln'e

Aeroflot: Moskova'dan Varna'ya (Bulgaristan)

Yakutia Airlines: Khabarovsk ve Vladivostok'dan Tokyo'ya (Japonya)

Azur Air: Tahran ve Çek Cumhuriyeti'ne

RedWings, AZUR air, Azimut ve Nordwind Kazakistan'a; Nordwind 'e Katar, Kuveyt ve Kırgızistan'a uçmak için yeni izinler aldı.

NOT: Verilen uçuş izinleri, bu hatlarda uçuşların başlayacağı anlamına gelmiyor. Uçuşlar, Rusya ile söz konusu ülkeler arasındaki uçuş kısıtlamalarının kalkması ve hava yolu şirketlerinin operasyon düzenleme kararı almasının ardından başlayabilecek.



Bu Haber 05.12.2020 - 10:21:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.