Rusya'dan bu yıl paket turla kaç turist gelecek?

Rusya'dan bu yıl paket turla kaç turist gelecek?

Rusya'dan bu yıl paket turla yurt içinde ve yurt dışına tatil yapacak turist sayısı belli olmaya başladı. Veriler Türkiye'nin liderliği elden bırakmadığını gösteriyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Rusya'da halkın en çok tatile gittiği 20 ülke arasında Tükiye'nin liderliği sürüyor. Rusların paket turla tatile gideceği ikinci en popüler destinasyon ise Rusya içindeki merkezler. Bu iki ülke, Rusya'da yapılan toplam paket tur satışının yüzde 80'ini elde ediyor.

En popüler 5 destinasyon

Peki Rusya'da en çok paket tatil satılan ilk 5 destinasyon hangileri ve tur operatörleri kaç kişiyi organize turlarla bu destinasyonlara götürecek? Ator'un hazırladığı bülten bu sorulara da ışık tutuyor.

Türkiye talebinde yüzde 15-20 artış

Tur operatörlerinden elde edilen verilere göre, 2019 yaz sezonuna dönük paket tur satışları geçen yılın yüzde 10 üstünde. Talep artışıyla Rusya yüzde 20 ile ilk sırada yer alırken, yüzde 15-20 artışla Türkiye, yüzde 10-15 artışla Tunus ve yüzde 10 artışla Karadağ takip ediyor. İspanya, Yunanistan ve Kıbrıs satışları ise geçen yılla aynı seviyede devam ediyor. Bulgaristan talebi ise zayıf bir seyir izliyor.

Anex: Ana talep plaj tatiline

Anex Tour'a yaz satışlarının büyük bir kısmı plaj tatilini ifade etse de, plaj tatili ile rehberli kültür turları ile birleştirilmiş plaj tatilleri de talep görüyor. Ana müşteri profili ise çiftler ve aileler.

TUI Rusya: Periyot değişiyor

TUI Rusya ise ilginç bir trende dikkat çekerek, ''Tatil talebinde periyot değişiyor. En çok satış yaptığımız aylar haziran ve eylül'' değerlendirmesini yapıyor.

Intourist: Asya ülkelerine dönük talep artışı Türkiye’nin önünde

Intourist ise Rusların artık tatillerinde farklı ülkeleri görme isteğinin arttığına dikkat çekiyor. Şirketin verdiği bilgiye göre, Güney Asya ülkelerine dönük talep artışı Türkiye ve Yunanistan gibi destinasyonların birkaç kat üstünde.

Ortalama yurt dışı paket tur fiyatı 103 bin ruble

Rusya'da yaz dönemi için ortalama paket tur fiyatları Rusya içinde ve dışında farklılık gösteriyor. Travelata, geçtiğimiz yaz 80 bin ruble olan yurt dışı ortalama paket tur fiyatının bu yaz yüzde 29 atışla 103 bin rubleye ulaştığını belirtirken, Slatet.ru'ya göre Rusya içinde ortalama paket tur fiyatı 74 bin ruble civarında.

Her iki paket turdan biri Türkiye

Türkiye ise Rusya'da bir numaralı tatil destinasyonu olmayı sürdürüyor. Slatet.ru, 2019 yaz sezonu için satılan her 100 paket turdan 50'sinin Türkiye yönüne olduğunu açıklarken, Travelata bu oranı yüzde 52 olarak bildirdi.

Pegas: Rusya’da en hızlı büyüyen destinasyonlardan biri Türkiye

Pegas Touristik, Rusya'da en hızlı büyüyen deniz tatili destinasyonlarından birinin Türkiye olduğunu belirtti. Şirkete göre bu yaz Türkiye'ye yapılan rezervasyonlar geçen yılın yüzde 20 üstünde.

‘Yaz tatilinde Türkiye ile rekabet edebilecek destinasyon yok’

Travelata Genel Müdürü Alexey Zaretsky, ''Yaz sezonunda Türkiye rekabet edebilecek destinasyon neredeyse yok. Hatta, charter uçuşları yeniden başlasa bile, Mısır bile çok fazla turisti çekemez. Nedeni ise yüksek sıcaklık.

Bu yıl paket turla 4,5 milyon Rus turistin gelmesi bekleniyor

Yaz dönemi için ortalama Türkiye paket turunun 107 bin 110 bin ruble (1660 - 1700 dolar) olduğu belirtilirken, bu yıl 4,5 milyon Rus turistin paket turlarla Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

İkinci sırada Rusya içi destinasyonlar var

Rusya’da en çok paket tur satılan destinasyonların ikinci sırasında Rusya içindeki bölgeler yer alıyor. Rusya içi destinasyonlara dönük talep artışı yüzde 5-20 ile tur operatörlerine gör farklılık gösteriyor. Slatet.ru’ya göre Rusya içi destinasyonlara dönük ortalama paket tur fiyatı 74 bin ruble civarında. Rus tur operatörleri bu yıl Krasnodar bölgesine 2.3 milyon organize tur yapılacağını tahmin ediyor.

İlk 5’teki diğer dstinasyonlar

Ortalama paket tur fiyatının 80 bin ruble (1240 dolar) olduğu Tunus’a Rusya’dan paket turla 600 bin turist gitmesi bekleniyor. Onu, 350-370 bin paket tula ortalama fiyatı 120 bin ruble (1860 dolar) olan Yunanistan ve 280-320 bin paket turla ortalama fiyatı 100 bin ruble (1550 dolar) olan Kıbrıs takip ediyor.



Bu Haber 11.06.2019 - 10:31:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.