Rusya'dan AtlasGlobal'e ceza' haberine Sancar'dan açıklama

Rusya'dan AtlasGlobal'e ceza' haberine Sancar'dan açıklama
''Rusya Federal Güvenlik Servisi FSB’nin, Atlasglobal'e Tyumen kentine yasadışı uçuş gerçekleştirdiği için ceza kesti'' haberine, şirketin koordinatörü Orhan Sancar'dan açıklama geldi.

TurizmGüncel

Rus medyasında çıkan Atlasglobal'e Tyumen kentine 14 kez yasa dışı uçuş gerçekleştirdiği için 5 milyon 500 bin rubleye yakın para cezası verildiğine ilişkin haberlere şirketin koordinatörü Orhan Sancar'dan açıklama geldi.

Basında çıkan ceza haberlerine açıklık getiren Atlasglobal Koordinatörü Orhan Sancar, 2018 yılında Mısır bayraklı Airleisure şirketinden 3 adet A330 kiraladıklarını ve bu uçakları Rusya ile Kazakistan ağırlıklı şehirlerden Antalya'ya uçurduklarını belirtti. Bu uçakların uçuş ve kabin ekibinin ağırlıklı Mısırlılardan oluştuğunu kaydeden Sancar, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

''Rusya'da ki bazı hava meydanları bu ekiplere vizesiz ülkeye giriş yaptıkları için ceza tutanağı hazırladı, biz de haksız bir uygulama olduğu için konuyu mahkemeye taşıdık, süreç devam ediyor.

Bilindiği üzere uluslarası hava taşımacılığı kriterlerine göre uçuş ve kabin ekipleri vizesiz ama genel deklarasyon belgesi ile uçabiliyor.

Tüm ekipler zaten Antalya pasaport kontrolünden Genel deklarasyon belgesi ile yurtdışına çıkıyor ve aynı belge ile tüm uluslararası hava meydanlarına uçuyor.

Tyumen havalimanı sınır polisi ile usulsüz bir uygulama nedeniyle mahkemelik olduk. Bu konuda 2018 yılında tarafımıza yapılan tebligat ve uyarıların usulsüz olduğunu bildirip uçuşlara devam ettiğimiz için izinsiz iniş gerçekleştirildi diye belirtilmiş.

Rusya'ya 2018 yılında 3500 sefer gerçekleştirdik, hepsinin iniş izinleri vardı ve tüm uçuşlar usullere uygun bir şekilde gerçekleştirildi.''



Bu Haber 18.01.2019 - 11:24:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.