Rusya'daki erken rezervasyon satışlarında Türkiye rekor kırdı

Rusya'daki erken rezervasyon satışlarında Türkiye rekor kırdı

Rusya'da 2022 yaz tatiline dönük erken rezervasyonlarda Türkiye'nin payı yüzde 70'e ulaştı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Her 100 turdan 70’inin adresi Türkiye

Rusya'daki 2022 erken rezervasyon satışlarında toplam satışın yüzde 70'ini tek başına alan Türkiye'nin açık ara lider durumda olduğu belirtildi.

Rus Tur Operatörleri Birliğinin (ATOR) bülteninde yer alan habere göre, yaz tatili erken rezervasyonlarında rekor kıran Türkiye'de fiyatlar yükselecek. Tur operatörleri, bu nedenle halkı fırsatı kaçırmamaya çağırıyor.

Satışlar yavaşladı

1 Ekim'de başlatılan erken rezervasyon dönemi için kümülatif satışların ise düşük olduğu ifade ediliyor. 1 Ocak'ta iyi bir başlangıç yapan satışların yavaşladığı, Rusların (yurt içinin aksine) yurt dışı rezervasyon için acele etmediği ifade ediliyor.

Türkiye fiyatları yüzde 10-15 arttı

Satışlarda Türkiye, Rusya, Yunanistan, Mısır ve Kıbrıs'ın başı çektiği belirtilen haberde, "Ancak yurt dışı erken rezervasyonlarının büyük kısmını Türkiye turları oluşturdu. Bu ülkeye tur almak çok avantajlı çünkü fiyatlar giderek yükseliyor." denildi. Türkiye tur fiyatlarının 2021'e göre yüzde 10-15 arttığına dikkat çekilen haberde, erken rezervasyon döneminin kapanmasının ardından fiyatlardaki artışın yüzde 50'yi bulacağına dikkat çekildi.

ANEX Tour’dan esnek rezervasyon seçeneği

ANEX Tour: 2021'in sonlarından itibaren Türkiye'yi satışa açan ANEX Tour ise bir yandan da kontratlarını yapmayı sürdürüyor. Şirket, Moskova'dan Cancun, Varadero ve La Romana'ya dönük programlarını genişletti.

Erken rezervasyon programını 30 Mart'a kadar sadece klasik seyahat acentelerinde satacak olan ANEX Tour, konaklamada yüzde 60'a varan indirimler yapıyor. Paket tutarının yüzde 25'ini peşin alan şirket, kalan kısmını da en geç tatilin başlamasına 11 gün kala tahsil ederken, web sitesi üzerinden satın alınan turlarda ödemenin tamamını alıyor.

Şirket; Rusya, Türkiye, Mısır, Kıbrıs, Yunanistan, BAE, Maldivler, Küba, Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan ve Hırvatistan'a dönük erken rezervasyonların açık olduğunu kaydetti.

Coral Travel yüzde 65’e varan erken rezervasyon indirimi sunuyor

Coral Travel: Türkiye, Tunus, Yunanistan, Mısır, Kıbrıs, Küba gibi destinasyonlara erken rezervasyon satışı yapan Coral Travel, En çok satış yapılan ülkelerin Türkiye, Mısır, Yunanistan, Küba ve Tunus şeklinde sıralandığını açıkladı. Şirket, kampanyayı yüzde 65'e varan konaklama indirimleri, esnek ödeme koşulları ve yüzde 25 ön ödeme ile rezervasyon yapma gibi seçeneklerle sürdürüyor. Coral Travel ayrıca, Yaz Koleksiyonu 2022'de bulunan otellerin satışından acentelere ekstra komisyon veriyor.

TUI Rusya’nın sattığı her 100 turdan 74’ü Türkiye

TUI Rusya: TUI Rusya'nın satışlarında da Türkiye'nin lider olduğu açıklandı. Şirketin verdiği bilgiye göre, yapılan toplam ER satışlarının yüzde 74'ünün adresi Türkiye oldu. Listenin ikinci sırasında Rusya yer alırken, onu Kıbrıs, BAE ve Mısır takip etti.

Tez Tour’da da lider Türkiye

Tez Tour: Tez Tour'un satışlarında da yüzde 74 ile lider Türkiye. Erken rezervasyon satınşlarının 2020'nin aynı döneminin sadece yüzde 5 gerisinde olduğuna dikkat çeken Tez Tour, ikinci sırada yüzde 9 ile Yunanistan, üçüncü sırada yüzde 5 ile Kıbrıs benzer oranla İspanya'nın takip ettiğini duyurdu. Tez Tour'da Türkiye otelleri yüzde 60'a varan indirimle satılırken, Yunanistan'da bu oran yüzde ancak yüzde 30'u buluyor.

PEGAS Touristik 10 ülkeye EB satışı yapıyor

PEGAS Touristik: Ülkenin bir diğer önde gelen tur operatörü PEGAS Touristik'te Türkiye, Rusya, Kıbrıs, Mısır, Ürdün, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Küba, Venezuela ve Maldivler'e erken rezervasyon yapılabiliyor. Şirketin satışlarında lider Türkiye. Türkiye'yi Kıbrıs ve Mısır takipe diyor.



Bu Haber 31.01.2022 - 08:50:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.