Rusya’da yapılan charter uçuşlarında büyük artış

Rusya’da yapılan charter uçuşlarında büyük artış

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosaviatsiya), ülke genelinde charter uçuşlarında artışın devam ettiğini açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rosaviatsiya’nın paylaştığı detaylara göre, 15 Nisan ile 15 Mayıs tarihleri arasında Rusya’da toplam 3 bin 235 charter uçuşu gerçekleşti. Gecikmelerin yüzde 5’i geçmediği belirtilen raporda, charter uçuşlarındaki artışın haziran ayında da artmaya devam edeceği kaydedildi. Rusya’da ik, saatin üzerinde gecikme veya uçuş iptalleri yüzde 10’u aşan charter şirketleri, programlarında kesinti yapmak durumunda kalıyor. 

Mayıs tatilinde 3 bin 100 charter uçuşu

Rusya’da yapılan charter uçuşlarının çok büyük kısmı ise uzun mayıs tatili sürecinde gerçekleşti. Raporda yer alan bilgiye göre, Rus taşıyıcıların 1 Mayıs - 12 Mayıs tarihleri arasında yaptığı charter uçuşlarının sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 artışla 3 bin 100 olarak gerçekleşti. 

Haziranda da yüzde 20 artış var

Rosaviatsiya’nın raporuna göre, Rusya’da charter uçuşları haziran ayında da artmaya devam edecek. Başkan Dimitri Gorin, haziran ayı için planlanan charter uçuşlarının sayısında yüzde 17-26 arasında artış olduğunu ve bunun da bir önceki yılın aynı ayına kıyasla ortalama yüzde 20 büyüme anlamına geldiğini açıkladı.



Bu Haber 29.05.2019 - 20:33:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.