Rusya'da uçak biletleri zamlanmaya devam ediyor

Rusya'da uçak biletleri zamlanmaya devam ediyor

Rusya'da uçak bileti fiyatlarının yüzde 7,5 oranında zamlandığı bildirildi.


ABD ve batılı devletlerin Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımlar sonrası rublenin değer kaybetmesi, uçak bileti fiyatlarına da yansıdı.

Rusya Hava Taşımacılığı İşletmecileri Birliğinin açıklamasına göre, 2019 yılı başından bu yana ülkede “ekonomik sınıf” uçak biletlerinin fiyatları yüzde 7,5 zamlandı.

Kommersant’a açıklamada bulunan Rusya Hava Taşımacılığı İşletmecileri Birliği Başkan Yardımcısı Maksim Akimov, 2019 yılının ilk iki ayında uçak biletlerine gelen zam oranının, 2018’in aynı dönemindeki rakamın iki katı olduğu bilgisini paylaştı.

TürkRus.com'un aktardığı haberde, hava yolu taşımacılığındaki ciddi zamların, uçak yakıt fiyatlarının yüzde 30 artmasından kaynaklandığı belirtildi.

Rusya’da Aralık-Şubat döneminde farklı noktalara uçak biletlerinin fiyatlarının yüzde 5 ile 33 oranlarında pahalandığı açıklanmıştı.

ABD'nin Rusya'ya yönelik uygulamaya başladığı yeni yaptırımlar sonrası rublenin dolar ve euro karşısındaki değer kaybı artmış, bu da geçen sene uçak biletlerinin ruble cinsinden pahalanmasına yol açmıştı.



Bu Haber 29.03.2019 - 09:44:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.