Rusya’da Türkiye tatili maliyeti iki katına çıkacak

Rusya’da Türkiye tatili maliyeti iki katına çıkacak

Rusya’da Türkiye tatili fiyatlarının yaklaşık iki kat daha pahalanacağı ve Türkiye’nin Avrupa gibi pahalı bir destinasyon haline geleceği belirtiliyor.


Türkiye'nin önümüzdeki 5 yılda turizm gelirlerini 100 milyar dolara çıkarma hedefi Rus basınında da yankı buldu. Türkiye'nin Rus turistlere bel bağladığını yazan Novıye İzvestiya portalı, ülkenin Ruslar için cazip bir destinasyon olarak kalıp kalmayacağı sorusunu dillendirdi.

TürkRus’ta yer alan habere göre, portal geçtiğimiz yıl 5,2 milyonu Rusyalı olmak üzere 44 milyonun üzerinde yabancının Türkiye'yi ziyaret ettiğini yazıyor. Ancak artan fiyatlar nedeniyle Rus turist sayısında bir düşüş söz konusu.

Bir önceki yıl Türkiye tatiline 200 bin ruble ödeyen Rusya vatandaşları bu yıl kesenin ağzını 400 bin rubleden açmak zorunda.

Portala konuşan siyaset bilimci İlya Graşenkov, Türkiye'nin Ruslar için tıpkı Avrupa ülkeleri gibi pahalı bir destinasyon olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Bir diğer sorun ise sıklaşan sefer iptalleri. Portal son zamanlarda iki ülke arasındaki sefer sayısının azaldığını, mevcut seferlerin de bazen çeşitli sebeplerden ötürü gerçekleşmediğini yazıyor. Havacılık uzmanı Roman Gusarov sefer sayısının yetersiz olduğu konusunda hem fikir.

Portal son olarak özellikle 2015'ten bu yana iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin dalgalı bir seyir izlemesinin de sektörün geleceği açısından düşündürücü olduğu yorumuna yer veriyor.



Bu Haber 20.10.2023 - 09:45:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.