Rusya’da Türkiye tatili fiyatları düştü

Rusya’da Türkiye tatili fiyatları düştü

Rusya’da Türkiye tatil fiyatlarında düşüş yaşandığı belirtiliyor.


Ruslar için 2024 yazında Türkiye’ye tatil paketleri yüzde 10-30 daha ucuz hale geldi. Turizm sektörü temsilcilerine göre, Türk otelciler ve tur operatörleri, geçen yıl Rus turistlerden gelen talepteki düşüşün ardından fiyatlandırma politikalarını gözden geçirdi.

GazetemRu’da yer alan habere göre, tur operatörü ANEX tarafından yapılan açıklamada, “Son yıllarda Türkiye’de erken rezervasyon, pandemi öncesi döneme kıyasla tüketiciler arasında daha az talep görmeye başladı. Bu nedenle, bu yıl otel sektörü ve tur operatörleri güçlerini birleştirmeye ve sezon başlamadan önce rezervasyon aşamasında pazara en uygun teklifleri sunmaya karar verdi. 2024 fiyatlandırma politikası, paketlerde geçen yıla kıyasla yüzde 20-30 oranında fiyat indirimi öngörüyor” denildi.

Tatil maliyetlerinde bir düşüş olduğu Resort Holiday tarafından da teyit ediliyor. Şirketin ticari müdürü Anna Tkaçenko konu hakkında yaptığı açıklamada “Geçen yıl son derece başarısız sezonun ardından, Türkiye’deki birçok otel fiyatlandırma politikasını revize etti. Şu anda otelcilerden aldığımız sözleşme fiyatları ortalama olarak yüzde 10’dan yüzde 17’ye kadar düştü, bu da turun nihai fiyatının bu değer kadar azaldığı anlamına geliyor” dedi.

Intourist Türkiye’de daha ucuz bir tatilin ortalama tutarını hesapladı ve açıklamalarında, “2023 yılında turist başına ortalama fiyat 1.147 euro iken, 2024 yılında şu anda kişi başına 1.13 euro. Yani, kur farkı zaten geçen yılın fiyatlarına göre en az yüzde eksi 12” ifadelerine yer verdi.

Sektör temsilcileri, Türk tarafının fiyat politikasının Rusları yaz turları için daha aktif bir şekilde rezervasyon yapmaya teşvik ettiğini bildirirken, rakamların geçen yılın dinamiklerinden önemli ölçüde daha yüksek olduğunu dile getirdi.



Bu Haber 15.01.2024 - 08:38:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.