Rusya'da Türkiye paket turu fiyatı ne kadar düştü?

Rusya'da Türkiye paket turu fiyatı ne kadar düştü?

Rusya'da en çok tatil talebi gören 12 destinasyonun ortalama fiyatları belli oldu.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Yüksek sezona rağmen Rusya'da pek çok destinasyonun fiyatları düşüyor. Tur operatörleri, çok sayıda 'bütçeli' teklifle satış yapmaya çalışırken, Türkiye dahil, bazı destinasyonlarda ortalama paket tur fiyatlarının düştüğü belirtiliyor.

12 destinsyonun fiyatlrı analiz edildi

Rus Tur Operatörleri Biliği'nin (ATOR) Analiz Servisi, 2019 yaz sezonunun en ucuz teklifi sunan destinasyonlarını analiz etti. 13-15 Temmuz hareketli, iki kişi 10 günlük tatil için 12 destinasyonun değerlendirmeye alındığı listedeki ülkeler ise Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs, İspanya, İtalya, Bulgaristan, Karadağ, Hırvatistan, Tunus, Anapa (Rusya), Kırım (Rusya), Soçi (Rusya).

Ortalama Türkiye fiyatı 1.413 dolar

Yapılan analizde, hem 12 destinasyonun ortalama fiyatları hem de un ucuz fiyatları değerlendirildi. Türkiye 'en ucuz' fiyatta listenin 4. sırasında yer alırken, 'ortalama' fiyatta 5. sırada konumlandı. 13-15 Temmuz tarihleri için Türkiye’nin ortalama fiyatının 89 bin 290 ruble (1.413 dolar) olduğu kaydedildi. Karşılaştırmada, gidiş-dönüş uçak bileti, transfer, seyahat sigortası, en az kahvaltı olmak üzere, yeme-içme ve 10 günlük konaklama esas alındı.

Yüksek sezonda fiyatlar neden düşütü?

Karşılaştırma sonucu yapılan analizde, fiyatların temmuz ayının başı ile ortası arasında değişkenlik gösterdiği ve çok sayıda destinasyonda fiyatların düştüğü belirtildi. Buna gerekçe olarak ise, en popüler turların erken rezervasyonla satılmış olması gösterildi. Rusya'da sakin seyreden tatil satışların bir nedeninin ise, insanların yaz tatillerini uzun mayıs tatilinde yapmış olmaları gösterildi.

Rusya içi destinasyonlarda büyük fiyat artışları

Araştırmaya göre Rusya içindeki tatil bölgesi Anapa'da fiyatlar yüzde 23 arttı. Soçi'de ise fiyat artış oranı yüzde 61 olarak kaydedildi.

Yunanistan, Tunus ve Bulgaristan’da da fiyatlar yükseldi, Türkiye fiyatı düştü

Fiyatı artan bir diğer destinasyon ise Yunanistan oldu. 13-15 Temmuz tarihlerinde Yunanistan'ın fiyatının yüzde 38,4 arttığı belirtilirken, fiyat atış oranı Tunus'da yüzde 5, Bulgaristan'da ise yüzde 8,13 olarak açıklandı. Türkiye'nin de içinde olduğu bir dizi destinasyonda ise fiyatlar düştü. Buna göre fiyatlar, Kıbrıs'ta yüzde 53, İspanya'da yüzde 30, Karadağ'da yüzde 16, Hırvatistan'da yüzde 14,5, Türkiye'de yüzde 12 ve İtalya'da yüzde 6,5 geriledi.

Yapılan araştırmaya göre, 13-15 Temmuz tarihleri esas alınarak oluşturulan ortalama fiyat durumu şöyle:

fiyatlar



Bu Haber 26.06.2019 - 14:21:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • MUHAMMET GEÇEN 03.12.2019 - 08:26

    KÖTÜ GERÇEKTEN KÖTÜ

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.