Rusya’da tur ve uçak bileti satışlarında taksitli ödemeler artıyor

Rusya’da tur ve uçak bileti satışlarında taksitli ödemeler artıyor

Rusya’da yapılan tatil satışlarında taksitli ödemelerin arttığı belirtiliyor.


Sberbank iştirakı ödeme sistemi YuKassa ve tur operatörü ANEX Tour tarafından yapılan araştırmalar, Rusların bu yılın mayıs-haziran aylarında seyahat acenteleri ve konaklama rezervasyon hizmetlerine yaptığı ödemelerin geçen yıla göre neredeyse iki katına çıktığını gösterdi.

Mayıs-Haziran 2023 döneminde seyahat acenteleri ve konaklama rezervasyon hizmetlerinde yapılan ödemelerin hacmi yüzde 80 artış gösterirken, bununla birlikte bu yıl Rusların tur ve uçak bileti ödemelerinde “taksitli ödeme” seçeneğini daha sık kullandığı da dikkatlerden kaçmadı.

GazetemRu’da yer alan habere göre bu dönemde Rusya’daki seyahat acenteleri ve çevrimiçi bilet hizmetlerinde bu yöntemle yapılan ödemelerin hacmi geçen yılın aynı dönemine göre 5 kat artış gösterirken, bu yöntemle ödenen paket tur ve uçak bileti sayısı ikiye katlandı.

Taksitli tur ve uçak bileti alımlarında ortalama fatura tutarının da 2,5 kat arttığını bulan uzmanlar, bu tür ödemelerde ortalama tutarın ise 134 bin 576 rubleye ulaştığını vurguladı.

Tur operatörü ANEX’e göre taksitli tur başvurularının yüzde 77 ile ezici çoğunluğu Türkiye’deki paket turları içerirken, Tayland, Küba ve Mısır ise yüzde 5,7 payla Türkiye’yi çok geriden takip ediyor.

Bu ülkeleri ise taksitle ödemelerde yüzde 2,8 payla Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya izliyor.

ANEX Tour analistleri, bu istatistiklerin ödeme yönteminden bağımsız olarak bu yaz talepteki genel eğilimleri yansıttığının da altını çizdi



Bu Haber 01.08.2023 - 14:55:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.