Rusya’da sonbahar tatili fiyatları düşüşe geçti

Rusya’da sonbahar tatili fiyatları düşüşe geçti

Rusya’da eylül ayının ikinci yarısında yurt dışı tatili fiyatları düşüşe geçti. Bu dönemde toplam satışların yüzde 61 pay alan Türkiye, en çok talep alan destinasyon oldu.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Rusya Tur Operatörleri Birliğinin (ATOR) 1001 Tour verilerinden derlediği habere göre, Rusya’da Eylül ayının ikinci yarısında Türkiye turu satışları, toplam satışların yüzde 61’ini oluşturdu.

Yaşanan talep artışının eğitim-öğretim sezonunun başlamasıyla az da olsa düşen fiyatlardan kaynaklandığı belirtiliyor.

5 yıldızlı her şey dahil otelde 10 günlük (13 - 23 Eylül) Antalya tatili için 2 kişinin ödemesi gereken tutar 136 bin ruble olarak belirlenirken Ege Bölgesinde fiyatlar 98 bin rubleye kadar düşüyor.

Türkiye’yi tatil satışlarının yüzde 15’ini oluşturan Mısır takip etti. Mısır’da 5 yıldızlı her şey dahil otelde 10 günlük tatil iki kişiye 105 bin rubleye mal oluyor.

Abhazya ve Rusya'nın sahil destinasyonları ay başına göre belirgin şekilde daha ucuz hale gelirken tatil satışları toplan satışların yüzde 11’ini oluşturdu. 10 gecelik bir turun maliyeti 50-70 bin ruble oldu. Ülkenin güneyindeki sahil destinasyonlarında sezonun yavaş yavaş sona erdiği belirtiliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yapılan tatil satışları, toplam satışların yüzde 8’ini oluşturdu. İki kişi için 5 yıldızlı her şey dahil otelde konaklamalı 10 günlük tatilin maliyeti 92 bin ruble olarak belirlendi.

Öte yandan Tayland’da 10 günlük 5 yıldızlı otelde konaklamalı tatilin maliyeti iki kişi için 142 bin ruble, Küba’da ise 168 bin ruble olarak belirlendi.  



Bu Haber 14.09.2023 - 09:04:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.