Rusya’da korkutan gelişmeler: Darbe mi yapılıyor?

Rusya’da korkutan gelişmeler: Darbe mi yapılıyor?

Türkiye'nin en büyük turizm pazarı Rusya'da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Rus paralı asker şirketi Wagner’in birtakım taleplerle silahlı isyan başlattığı belirtiliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Rus paralı asker şirketi Wagner'in başkanı Yevgeniy Prigojin'in ülkede silahlı ayaklanmaya kalkıştığı belirtiliyor.

Rusya'nın Ukrayna'da dönük savaşında, Libya'da ve başka yerlerde Rus hükümeti için çalışan paralı asker şirketi Wagner'in patronu Yevgeniy Prigojin, silahlı kalkışmayla suçlanıyor.

Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rus Genelkurmay Başkanı General Valery Gerasimov'u suçlayan Prigojin'in Rusya'nın güneyindeki en büyük şehir olan Rostov-on-Don'da resmi binaları ve askeri üsleri ele geçirdiği belirtiliyor.

Prigojin, Rus Ordusuna ait uçakların Wagner mevzilerini bombaladığını ileri sürmüş, Rusya Savunma Bakanlığı ise bu iddiayı yalanlamıştı. Prigojin, Rus Ordusunun yeterli mühimmat göndermediği için çok sayıda savaşçısının öldüğünü ileri sürerek yine Sergey Şoygu ve Valery Gerasimov'u suçlamıştı.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi (NAK), olası terör saldırılarını önlemek için Moskova ve Moskova Bölgesi'nde "terörle mücadele operasyon rejimi" ilan etti.

Vladimir_Putin

Vladimir Putin’den açıklama

Rus güvenlik güçlerinin Wagner'in St Petersburg'daki merkezine baskın düzenlediği ve arama başlattığı belirtilirken, ulusa seslenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yapılanın Rusya’nun sırtından hançerlenmesi olduğunu söyledi. Birlik, beraberlik ve konsolidasyon çağrısı yapan Putin Ukrayna’ya dönük ‘Özel Askeri Operasyon’ yapıldığı ve ulusun kaderinin belirlendiği bir dönemde çekişmelerin bırakılmasını istedi.

Yanıtımız sert olacak”

Hırslı insanların ihaneti ile karşı karşıya olduklarını kaydeden Putin isyanı örgütleyenlerin şanlı Wagner askerlerine ihanet ettiğini söyledi. Herhangi bir kargaşanın ülke için ölümcül bir tehdit olduğuna işaret eden Putin, buna yanıtlarının sert olacağını ifade etti.

Putin ayrıca, Rus Silahlı Kuvvetlerinin isyanı organize edenleri etkisiz hale getirmek için gerekli emri aldığını açıkladı.



Bu Haber 24.06.2023 - 10:03:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.