Rusya'da ilk aşamada kimler yurt dışına çıkabilecek?

Rusya'da ilk aşamada kimler yurt dışına çıkabilecek?
Rusya'da vatandaşların yurt dışına çıkışına kısmi olarak izin verildi. Akraba bakımı, tedavi, çalışma ve eğitim için yurt dışına gidecek olanlara izin verilecek.

Rusya Başbakanı Mikhail Mişustin, tedavi, akraba bakımı, eğitim ve çalışma amacıyla Rusların yurt dışına gidebilmesine olanak tanıyan kararnameyi imzaladı. Kararname ile yabancıların Rusya’ya girişine de kısmen izin verildi. Rusya’nın sınırları koronavirüs salgını sebebiyle marttan beri giriş ve çıkışlara kapalıydı.

Sputnik'te yer alan habere göre Rus Başbakan, “Yabancı ülkelerde yaşayan hasta akrabalarına bakması gereken ve çalışmaya ya da eğitim görmeye gidecek olan Rusya vatandaşlarına ülkeden çıkma olanağı veren hükümet kararını imzaladım. Karar, ülke dışında tıbbi yardım alması gerekli olan Rusların ülkeden ayrılabilmelerini de içeriyor” dedi.

Yabancıların Rusya'ya girmesine kısmi izin

Mişustin'in aktardığına göre imzalanan karar, Rusya’daki sağlık tesislerinde tedavi görmesi gerekli olan yabancı vatandaşların ülkeye girmesine de olanak veriyor. Ayrıca Rusya’da bakıma ihtiyaç duyan yakın akrabaları ya da sorumlu olduğu kişiler bulunan yabancıları da kapsıyor.

Rus basınında dünden beri, federal havacılık ajansı Rosaviatsiya ve havayolu şirketlerinden kaynakların açıklamalarına atıf yapılarak Rusya’dan ülke dışına yapılacak uçuşların temmuz ortasında başlayabileceği yönünde haberler yayınlanıyor.

Uçuş başlayacak ilk grup ülkelerin arasında Türkiye de var

RBK gazetesinin haberine göre Rus yetkililer ilk etapta 15 ülkeye uçuşların yeniden başlatılmasını değerlendiriyor. Gazetenin kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Rosaviatsiya’nın Avrupa ülkeleri, Türkiye, Çin, Güney Kore’ye uçuşların başlatılması yönünde teklif sunacağı belirtiliyor. Ancak söz konusu bilgiler Rusya’nın resmi makanları tarafından doğrulanmış değil.



Bu Haber 09.06.2020 - 09:43:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.